Сигурна съм, че ако направите спонтанно проучване около вас защо някой би си сменил телефона, то на първо място ще получите отговора: „По-добрата камера“.

Honor 90

Повечето марки създават продуктите си за поколението, което е винаги онлайн, но аз от опит ви казвам, че днес, в този момент, това изобщо не е само Gen Z. Това е всяко едно поколение.

Защото дори собствената ми майка (която наближава 70) иска да си запази спомен от концерта на Il Volo – видео клип, на който в тъмното и ярко осветената сцена ще се види нещо и от талантливите (и секси) италианци.

Да, камерата е ключов фактор за всеки един потребител.

Ние всички създаваме съдържание ежедневно от тийнейджърите, които нонстоп са в чат, който е просто photo reply, до създателите на съдържание, които искат да правят професионален контент за споделяне с аудиторията независимо дали са начинаещи на инфлуенс сцената или вече са покорили сърцата на стотици хиляди последователи.

И Honor са истински факири в разпознаване на желанията на потребителите. Новият Honor 90, който представиха в Париж в разгара на лятото, завладя сърцата на публиката със своята камера.

За да не бъда голословна – ето и характеристиките, на които всеки познавач ще завиди:

Изцяло новата тройна система на камерата включва 200MP основна камера със 1/1,4-инчов сензор, 12 MP ултраширокоъгълна и макро камера със 112° зрително поле и 2MP дълбочинна камера, която помага за по-точно отчитане на разстоянието. С поддръжка на мулти-кадрово комбиниране, алгоритъм за намаляване на шума и обединяване на пикселите за постигане на най-добри резултати при улавяне на светлината, което е еквивалентно на големи 2.24µm пиксели (16-в-1), основната 200MP камера постига снимки с отличен динамичен обхват (HDR) и детайлни, ярки кадри в ситуации със слаба светлина.

С прости думи – голямото предизвикателство да направиш

страхотна снимка при оскъдна светлина

и наистина да можеш да се насладиш на опаловия час е преодоляно с лекота. Не случайно дадох примера в началото с концертите, защото за мен лично това са едни от най-хубавите спомени – да се докосна до световните таланти на съвременната музика. Често ярката светлина в центъра на сцената – в комбинация със сумрака около мен ме караше да изглеждам на селфито буквално като снимана в стар вестник с разместени печатни коли. И да – това жестоко ме изнервяше. На кой не се е случвало? Или да запишеш любимата си песен и на видеото в средата да се виждат само странни сенки, обгърнати от мощното сияние на прожекторите.

Всички тези фото разочарования буквално остават в миналото.

Honor 90 позволява да споделиш в любимата си социална мрежа всяко свое преживяване (или да съхраниш спомена само за себе си), без да се притесняваш от липсата на фокус или детайли поради недостатъчна осветеност.

И както се казваше в старите реклами на Хорст Фукс и ве ес телешопа – това въобще не е всичко.

HONOR 90 въвежда и нов Портретен режим,

който помага на потребителите без усилия да създават изключителни портрети с добре дефинирани черти на лицата, точни тонове на кожата и автентичен боке ефект, който естествено се слива с фона зад обекта. За допълнително удобство Портретният режим поддържа и улавяне при 2X приближение за постигане на резултати, които по-добре подчертават обекта в рамката.

Предната 50MP камера улавя зашеметяващи селфита, които преливат от детайли и правят HONOR 90 идеален избор за начинаещите създатели на съдържание.

Съдържанието не е само фотографии и визуалното изкуство на видеото буквално ни накара да се влюбим в още 1-2 социални мрежи (мдам, говоря за любимия си Tik Tok). Серията е помислила както за видео влогърите, така и за обикновените потребители, които просто държат на качественото съдържание, което снимат и създават.

И тук е дошъл на помощ изкуственият интелект.

За да може да създавате видео директно от телефона, бързо, да го споделяте бързо – без да са нужни специални познания, допълнителни програми и това да става на момента – HONOR 90 използва изкуствен интелект (AI) за премахване на шум от видеото и препоръки за избор на режим на заснемане. Допълнително има и AI Vlog Assistant, който позволява на потребителите да генерират готови за социалните медии 15-секундни видеа само с няколко докосвания.

Тъй като видеото не е само картина, но и звук и всички знаем колко досаден може да са вятърът или странични шумове от амбиента, в който искаме да си заснемем съдържанието – HONOR 90 постига многопосочно намаляване на шума със съотношение сигнал-шум от 20dB, което е близо до това на професионалните записващи устройства и дава възможност на потребителите да улавят чисти човешки гласове без дразнещи околни шумове.

Знам, че отделих много внимание на създаването на съдържание (виновна съм), но кой от нас няма тонове снимки и видеа, които да разглежда и да си спомня за най-страхотните моменти, с които го сблъскала съдбата. Е, и вероятно един куп снимки на списъци за пазаруване и бележки, които не искаме да забравим.

За това и много кратко ще обърна внимание на останалите положителни страни на новият супер агент в света на телефоните.

90, Honor 90.

Дисплеят е 6.7 инча, което за мен е наистина перфектно – достатъчно голям, за да ни върши работа – но и достатъчно малък, за да се побира в джоба и дори в клъч. Той е четворно извит, поддържа висока резолюция от 2664×1200 пиксела, 100% DCI-P3 цветово покритие и до 1,07 милиарда цвята. С други думи – екранът буквално оживява с пленителни цветове. В същото време запазва своята видимост дори при ярка светлина.

Дисплеят е бърз и отзивчив с адаптивна честота на опресняване, което означава добър баланс между визуална плавност и живот на батерията.

И като казах живот на батерията – ето и страхотната част!

HONOR 90 има вградена голяма 5000mAh батерия, която да издържи на целодневно използване. Само с едно зареждане този смартфон може да издържи до 19,5 часа непрекъснат видео стрийминг. Когато зарядът на батерията е нисък, потребителите могат да я заредят до 45% с 66W HONOR SuperCharge само за 15 минути и така максимално продължително да използват устройството. Вътрешната температура е под контрол със 147% по-голяма изпарителна камера, която осигурява ефективно разсейване на топлината и позволява на HONOR 90 да остане студен на допир, дори когато е натоварен.

Серията 90, включва два смартфона – HONOR 90 Lite и HONOR 90 на доста съблазнителни цени съответно от 599 лв, до към 1200 лв. модела с 12+512 GB памет.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара