Всичко около нас ухае на Коледа. Коледните базари с греяното вино, наситения аромат на канела, медените джинджифилови сладки в сладкарниците. Щандовете на магазините са окичени с коледни символи и лека-полека открехваме вратата на домовете си за коледния дух, който търпеливо чака да бъде топло посрещнат. Всяка домакиня е наострила уши за някоя нова интересна рецепта, с която да изненада любимите си на коледната трапеза. Трескаво се търсят старите книги на баба, където са скрити всички кулинарни чудеса. Празничното настроение завладява и малки, и големи, особено като започне важната мисия по откриване на подаръците.

Малко преди този светъл и прекрасен празник, в топлата кухня, майсторите сладкари ще се съберат и дружно ще започнат да месят благоуханното тесто за традиционните коледни сладки. А когато търсите аромат, най-добре е да заложите на изпитани продукти с гарантирано високо качество. Ароматните захари на Dr.Oetker със сигурност ще бъдат най-верният ви помощник в кухнята. Изключително богатата гама от аромати ще ви предостави възможности да експериментирате с рецепти и да бъдете наистина креативни.

Ако искате да придаде онзи лек, нежен и фин аромат на вашите сладки, който може да го постигне само ванилията, то тогава ванилената захар на Dr.Oetker ) е вашият най-точен избор. Ако искате да поставите вашите сладки на едно по-високо ниво, захарта с фино смлени шушулки бурбонска ванилия ще сътвори истинска магия с неповторим, естествен аромат на ванилия.

Всички знаят, че Коледа без дъх на канела просто не е същата. Нека вашата захар с канела винаги да е на една ръка разстояние. Балансираното количество канела успява да придаде невероятен фин аромат на всеки сладкиш. Освен за празничните печива, опитайте кафе със захар с канела – едно истинско удоволствие за сетивата ви. Да не забравяме и за лечебните качества на тази ароматна подправка.

Време е да отдадем заслуженото и на един великолепен аромат, без който сладкарството нямаше да бъде същото – Захар с аромат ром на Dr.Oetker. Леката сладост, плътният аромат, усещането за топлина и уют са събрани само в едно пакетче. Точното количество, което освен на сладки, можете да добавите и към една гореща чаша чай.

Сега идва ред и на свежестта в кухнята на майстор сладкарите. Те са последната съставка, щипката, без която магията на Коледа няма как да се случи. Свежите и ароматни цитрусови добавки – захар с аромат лимон и Финес – аромат лимонови и портокалови корички.

А какъв би бил светът на сладкарството, ако в него не съществуваше какаото? Премиум какаото на Dr. Oetker има изключително плътен и интензивен вкус и високо съдържание на каково масло, което прави аромата му неустоим.

Едно от най-силните сетива у хората е обонянието. Ароматите имат силата да пренасят хората на конкретни места, да ги връщат към мили спомени, дори и да лекуват. Сега е моментът да създадете един незабравим момент, в който уютната кухня е изпълнена с детски смях и искрена любов между поколенията. Когато всички са заедно.

Коледни идеи

Сладки подаръчета (виж рецептата в снимката)

Джинджифилови барове с кокос (виж рецептата в снимката)

Маслени коледни дръвчета с конфитюр (виж рецептата в  снимката)

Лимонови сладки (виж рецептата в снимката)

Шоколадов щолен (виж рецептата в снимката)

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара