Проучвания показват, че мозъкът ни е подреден по такъв начин, че по всяко време е възможно отново да се възпламени страстта между двама думи, дори ако те са заедно от много, много години.

Ето как да го направите:

 • 1. Чувствайте се секси

  Не някъде в ъгъла под възглавницата или в чата с приятелки, а в ежедневието. Насладете се на тялото си, се грижете за него, спортувайте. И най-важното: по-често говорете за секс.
  Флиртувайте със съпруга си. Съпрузите, които говорят за секс най-малко 10 минути на ден, засилват взаимно влечението си един към друг.

 • 2. Правете секс със съпруга си при всяка възможност

  Механизмът тук е прост: колкото по-често го правите, толкова по-привлекателна ще се чувствате. Друг бонус: допаминът и окситоцинът, произвеждани по време на секс, допринасят за укрепване на връзките. Вие чувствате голяма любов един към друг.

 • 3. Бъдете малко егоисти

  Най-стабилни са тези бракове, в които всеки от съпрузите има лично хоби. Вашите различия създават привличане поради нововъведенията. Научете се да танцувате, парапланеризъм – за какво още сте мечтали, но го оставихте?

 • 4. Излезте от зоната за комфорт

  Всяка новост, която ви причинява лек страх от въпроса „Какво ще стане, ако не се получи?“,  действа възбуждащо. Поемайте рискове в разумни граници и това ще опреснява връзката ви.

 • 5. Общувайте, когато не сте заедно

  Изпращайте си един на друг игриви смс-и през деня, ако нямате време или е трудно да се обадите един на друг. Ако ви притеснява думата „игриво“, разменяйте си нежности, благодарности, че сте заедно.

 • 6. Празнувайте

  В живота има много монотонност и разочарование. Празнувайте всеки път, когато имате нещо, което да празнувате. Поздравявайте се един на друг за личните си успех. Радостта сближава.

 • 7. Състезавайте се

  Не, не „кой е най-добрият родител на дете“. Хващайте се на бас за различни неща, залагайте за определени събития. Шегувайте се един с друг. Забавлявайте се. Страстта и остроумието включват същите области на мозъка, които са отговорни за сексуалната възбуда.

Източник: Домашний очаг

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара