Звездният модел от най-новата серия Xiaomi 14, разработена в стратегическо партньорство с Leica, Xiaomi 14 Ultra, започва да се продава у нас от 4 април.

Иновативният дизайн на Xiaomi 14 Ultra е вдъхновен от естетиката на класическите фотоапарати и привлича вниманието със своя кръгъл модул с конфигурация от четири професионални камери и елегантен плосък дизайн. Премиум дизайнът на смартфона се допълва от гърба от нанотех веган кожа, създадена по новоразработена формула, която осигурява 6 пъти по-добра устойчивост на износване. А иновативният дисплей All Around Liquid Display допринася за равномерна извивка от всички страни и ъгли, съчетавайки визуалната привлекателност на плоския екран с тактилното усещане на извития ръб.

Основната камера на смартфона разполага с безстепенна променлива бленда f/1,63-f/4,00, която позволява настройка на експозицията при всякакви ситуации. Изключителното качество на изображенията, заснети с Xiaomi 14 Ultra, е гарантирано дори при лоши условия, благодарение на интегрирания ултраголям 1-инчов сензор за изображения LYT-900 с динамичен обхват до 14EV. Останалите три камери са 75-милиметрова плаваща телефото камера Leica, 120-милиметрова перископна камера Leica и 12-милиметрова ултраширока камера Leica.

Xiaomi 14 Ultra заема лидерска позиция в сферата на мобилната фотография благодарение на възможността да снима в 8К качество с 30fps с всяка от четирите си камери. Оптиката Leica и 50МР сензор позволяват запечатването на 8К видео и значително улесняват постпродукционните редакции.

Основната камера на Xiaomi 14 Ultra поддържа 4К снимане със 120fps, както и снимане в режим на до 5х забавен каданс. Допълнително, при 4K резолюция камерата предлага мащабиране в пълен обхват при 60fps. Освен всичко това, смартфонът разполага със стабилизация за плавно снимане на видео съдържание и поддържа Dolby Vision®️ снимане при 4K с 60fps. За да гарантира кристален звук при възпроизвеждане на заснетото видео, устройството разполага с 4-Mic микрофонен масив, който позволява запис на съраунд звук, както и насочен звукозапис.

С новия режим „Филм“ (Movie) Xiaomi 14 Ultra въвежда в мобилната фотография практики от кинематографичната индустрия. Като например съотношението на страните 2,39:1 и правилото за 180° кадриране, които осигуряват автентичен кинематографичен вид и ясно изразени движения във всяко едно видео. За още повече детайли, наситени сенки и светлосенки на разположение е новият режим MasterCinema кодира HDR видеоклипове в 10-битов Rec.2020. Практиките от професионалната киноиндустрия се затвърждават и от режима „Режисьор“ (Director), който предлага интерфейс от професионален клас с усъвършенстван контрол на параметрите и запис във формат Log за още по-гъвкава постпродукция.

Xiaomi 14 Ultra е изработен от един-единствен алуминиев блок, който прави рамката на телефона 1,38 пъти по-здрава. Освен това, телефонът е създаден чрез стабилната структура Xiaomi Guardian Structure – здрава алуминиева рамка, съчетаваща Xiaomi нанотех веган кожа и Xiaomi Shield Glass. Потопяващите визуални изживявания са гарантирани със специално създадения от Xiaomi C8 WQHD+ 6,73-инчов AMOLED дисплей, който се отличава със зашеметяваща WQHD+ (3200 x 1440) резолюция, плътност на пикселите от 522 ppi и променлива честота на опресняване до 120Hz, като всичко това е придружено от впечатляваща максимална яркост от 3000 нита.

Xiaomi 14 Ultra ще включва 4 поколения ъпдейти (софтуерни обвновления) на операционната система Android, както и 5 години актуализация на сигурността. Потребителите могат да се възползват от 100GB облачно пространство Google One за 6 месеца пробен период и 3 месеца YouTube Premium с достъп до YouTube и приложението YouTube Music без реклами.2

Цени и наличности

Продажбите на Xiaomi 14 Ultra в България стартират oт 4 април със специална оферта в комплект със смарт часовник Xiaomi Watch S3 (черен цвят).

Xiaomi Watch S3 е многофункционален смарт часовник с класически дизайн, който отговаря както на модните, така и на ежедневните нужди на потребителя. С голям кръгъл 1,43-инчов AMOLED дисплей и рамка от лека алуминиева сплав, часовникът пресъздава дизайна на класическите часовници. Производителността на Xiaomi Watch S3 e гарантирана, благодарение на новата мощна система Xiaomi HyperOS, която осигурява по-бързо свързване между продуктите и по-добра синхронизация на информацията.

Xiaomi 14 Ultra ще се предлага в класическите цветове Black и White във вариант 16+512GB и на препоръчителна цена от 2899 лева в официалната партньорска мрежа на бранда в България.

Потребителите, закупили и активирали Xiaomi 14 Ultra между 4-ти април 2024 г. и 3-ти април 2025 г. от официален канал за продажба (онлайн или физически магазин) на територията на България, ще могат да се възползват еднократно от безплатен ремонт на екрана в рамките на първите шест (6) месеца от датата на закупуване в оторизиран сервизен център – Сръчко Сервиз ЕООД. Повредата може да бъде причинена само и единствено неумишлено, като например в следствие на случайно изпускане на продукта.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара