Избирането на подарък е истинско изкуство. Да успееш да изненадаш получателя; да не е нещо безлично; или пък прекалено интимно; да не е банално, а напротив да покаже внимание, отношение – това, че познаваш интересите и вкуса на събеседника. А и да не забравяме голямата дилема на подаряващия – как да избере бюджет, който ще е реципрочен на положението, финансовото състояние и не на последно място – на очакванията и историята на подаряването с този човек.

Към всички тези стресови фактори, прибавяме още една фраза, която често звучи в главата на всеки изправен пред подаръчната витрината: „Как да избера подарък на някого, който всичко си има?“. Малко или много консуматорската култура, достъпните стоки на изплащане и добрият живот, който водим ни позволяват да си доставяме шопинг удоволствия сравнително често и като че ли всеки един от нас дава вид на персона, която е презадоволена с емоции, вещи и преживявания.

Затова и тази подаръчна селекция, която предлагам на „Жената днес“ се основава на два основни принципа. Първо – предлагам само и единствено продукти, които са сравнително нови на пазара – та вероятността вече да сте се сдобили с тях е малка. И второ и много важно – тези подаръци са от типа „от мен за мен“. Нещо, което да донесе полезна стойност в живота ни, за което сме се потрудили, наистина изпитваме удовлетвореност от покупката и е нововъведението в живота.

Чувам повече с True Wireless слушалките на Technics

Марката Technics е не само позната на аудиофилите, но дори бих отишла по-надалеч с изказването, че някои любители на качествения звук са й религиозно верни. Техните True Wireless слушалки, обаче, са съвсем достъпни и за това дори простосмъртните хора могат да се насладят на качествен звук. И предвид това, че Technics предлагат цели 3 модела в различен ценови клас, означава и че буквално ще отговорят на изискванията на всеки вкус.

Technics са запазили от генетиката на аудиофилския си произход по-сложното наименование на продуктите си. И лично аз като човек от котилото на комуникациите няма да спра да повтарям колко важно е името на продукта да бъде лесно, за да влиза в главата на потребителя. Все пак никой не казва ЕА212432Н003К, но всеки казва, че ще си купи джорданки.

Обратно към моделите на Technics – ето ги и тях: AZ40M2, които се предлагат в сребърно, черно и розово злато са страхотно начало за тези, които наистина искат да чуват. С характерния за марката кристално ясен звук, специална акустична структура и активно шумопотискане, може да свързвате тези слушалки с до 3 устройства (лаптоп, таблет и смартфон, например) и да се наслаждавате на разговори, музика, подкасти и всякакво любимо аудио съдържание on the go! Моделът се предлага за около 300 лева.

Следващият модел AZ60M2 вече ни отвежда няколко стъпала нагоре в посока на Hi-Fi изживяването и тези, надарени със слух да чуят ще открият разликата, която идва от 8 мм драйвери. Още по-добър микрофон и издръжливост на батерията 7 часа, за разлика от 5-те на предишния модел. Наличните цветове тъмносиньо (или среднощно синьо, както е отбелязано на сайта на производителя), черно и сребърно. А по-хубавия звук и микрофон идват и на малко по-висока цена – около 450 лв.

Третият модел AZ80 е само за ценители на качественото аудио, които ще оценят технологията в слушалките, сцената и това, че няма да пропуснат нито един тон от песента на любимия изпълнител с тези безжични слушалки. Повярвайте ми – не е лесна работа да постигнеш този звук без кабел. Драйверите тук са вече 10 мм, а микрофонът отсява шума от вятъра, за да провеждате спокойно разговорите си навън. Към момента на написването на тези статия не намерих слушалките в магазинната мрежа, но според международните магазини цената им е около 800 лева. Наличните цветове са черно и сребърно.

Впечатляващи снимки на впечатляваща цена с Honor 90

Какво направиха Honor със завръщането си на пазара? Освен, че е толкова любима марка в България, Honor изобщо не си позволиха да разчитат на старата слава (и любов) на потребителите. Напротив представят модел след модел, които просто завладяват сърцата и джобовете (нали там си държим телефоните) на хората.

На цена около 1000 лева, моделът Honor 90 ще ви впечатли с не малко функции. Изобщо не бих могла да определя този телефон като среден клас.

Започвам с това, че специална технология се грижи за това дисплеят да не натоварва очите – елиминира трептенето и опасната синя светлина, и настройва температурата и яркостта динамично по всяко време на денонощието, така че да сложи край на напрежението в очите и главоболието. И нещо също толкова важно – циркадният режим помага за правилното отделяне на мелатонин, така че да имате спокоен и зареждащ сън, когато дойде време за отмора. Свикнали сме това да намираме в мониторите на бюрата си на работа, но от Honor са отчели нарастващото време, което прекарваме пред екраните на телефоните си. И това е само първата червена точка за Honor 90. И още издръжлива батерия, дизайн с камери, оформени като скъпоценни камъни на гърба, възможност за цвят в пленяващо зелено, лек и удобен.

Но нека всъщност поговорим малко за камерите и интегрираната функционалност, с която снимките наистина ни представят в най-добрата светлина. Широкият ъгъл на заснемане на 50-мекапикселовата селфи камера с двукратно приближение  дава опция да включвате още много неща около вас. Отново ще се радвате на живи цветове – малко над 1,07 милиарда, всъщност, и на чудесен контраст, които с гордост да споделите.

Основната камера на HONOR 90 е 200-мекапикселова. Звучи внушително, а когато видите колко ясни и наситени са снимките, веднага ще разберете, че това има значение. Благодарение на добрата си светлочувствителност основната камера на модела позволява да снимате при здрач и при фоново осветление, така че да се съобразявате по-малко със сцената и много повече с това как искате да изпъкнете на перфектния кадър.

Но истинското забавление идва с движещи се снимки и многото интересни ефекти, които софтуерът на телефона предлага. Той също  може да сглоби и 4K клипчетата ви в кратко видео за спомен или за социалните медии. Пести време, а и изглежда изпипано. Какво повече от това да иска човек.

Грижа за себе си дори докато работим с Logitech Wave Keys

Години наред швейцарската марка Logitech представя на вниманието на потребителите ергономични продукти, които да се грижат за правилната позиция на ръцете и китките и по-малко напрежение в мускулите и ставите по време на работния процес. Някои продукти като мишката Lift, която представиха миналата година буквално преобърнаха представата ни за външен вид спрямо стандартните модели, които сме свикнали да виждаме.

Наскоро на бял свят се появи най-новия продукт от ерго серията – Wave Keys – ергономична клавиатура, която отново прави впечатление със специалната си форма и начин на подреждане на клавишите.

Всъщност специалното подреждане на бутоните предполага много по-естествена позиция на ръцете при писане. А меката възглавничка прикрепена към клавиатурата осигурява страхотна опора на китките. Всичко това благоприятства правилната позиция на ръцете, а и тялото, докато в същото време ни освобождава от напрежението.

Клавиатурата е безжична, предлага се у нас в черен цвят на цена около 160 лв.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара