Продукти:

275 г бадеми на прах, 250 г захар, зелена боя за храни, 6 белтъка, 210 г пудра захар. За крема: 3 зелени лимона, 2 яйца, 150 г масло, 15 г пресен джинджифил, 135 г захар.

r3

Приготвяне:

С помощта на кухненски робот миксирайте на много фин прах бадемите и захарта. Пресейте получената смес. Разбийте на пяна белтъците, като прибавяте към тях на три пъти пудрата захар. Прибавете към белтъците сместа с бадемите и няколко капки зелена боя за храна (боята може да е на прах) и разбъркайте деликатно. Сложете така получената смес в шприц.

В тава, покрита с хартия за печене, направете малки кръгчета от сместа (с диаметър 3-4 сантиметра). Загрейте фурната на 160 градуса. Оставете макароните на открито за около 10 минути.

Сложете ги във фурната и ги печете около 15 минути. Извадете ги от фурната, оставете ги да изстинат и ги отлепете деликатно от хартията.

Пригответе крема, с който ще съедините половинките:
Настържете кората на единия лимон и изстискайте сока и на трите. Сложете яйцата и захарта в съд на водна баня. Прибавете настърганата кора от лимон, сока и настъргания пресен джинджифил. Бъркайте непрекъснато сместа, докато се сгъсти. Махнете от огъня и оставете да изстине малко. Прибавете тогава студеното масло на малки парченца. Оставете в хладилника за около половин час, за да се стегне.

От сп. Наш дом

Facebook Twitter Google+

0 Коментара