Премиерата на „Рецепти за щастие от Лидия Ковачева и д-р Емилова“ събра представители от всички сфери на българския обществен и културен живот в красивата градина на хотел „Маринела“. Втората книга на режисьора Стилиян Иванов представи издателят Виктория Бисерова, а специалният гост – д-р Людмила Емилова – разкри пред присъстващите тайните на хармоничния и здравословен живот.

Snimka 3 (1)

Като кауза определи Виктория Бисерова работата на режисьора и изрази убеждение, че той ще напише още много важни и стойностни книги, които ще успяват да променят хората. „Погледът, който има Стилиян по всеки един от въпросите, засегнати в книгите му, е безценен. Той подхожда много емоционално към темата за здравословното хранене, а най-важното е, че показвайки различните гледни точки, той успява да нареди целия пъзел.“

„За нас е огромна радост, че д-р Емилова подкрепя работата на Стилиян и застава зад това издание. Щастливи сме, че имаме възможност да работим заедно в името на тази кауза. Убедена съм, че така ще разпространим идеята до много повече хора и ще им помогнем да намерят пътя към здравословния начин на живот, а оттам и към щастието”, добави Виктория Бисерова.

Snimka 6

Стилиян Иванов благодари за подкрепата и за интереса към новата му книга, която сам той определя като „издание за хората, които искат да намерят лек не само за тялото, а и за душата си.“ „Постарах се в тези няколко страници да предам това, което съм научил в 5-годишния период, в който правих филмите за Лидия Ковачева и д-р Емилова, така че написаното да бъде полезно и човек да открие есенцията на нещата. Тази книга не е за хора, които търсят в храната заместител на нещо, което им липсва. Тя е за онези, които са тръгнали по духовен път, защото храната е показател за това, какви сме ние и по какви пътища вървим“, каза Стилиян Иванов.

Д-р Емилова изрази своята почит към учителката си. „Най-важният човек, който заслужаваше да бъде тук, за съжаление вече не е между нас. Това е Лидия Ковачева. Тя създаде една система, която в момента е най-добрият и световно признат метод за прочистване на организма от натрупаните отрови и от огромния стрес, в който живее съвременното общество. Хората днес са болни и нещастни, но когато, благодарение на тази най-омекотена форма на лечебно гладуване, успеят да се изчистят от ненужните за тялото вещества, всичко в техния живот се променя. Те стават по-здрави, по-добри, по-толерантни, по-позитивни, по-духовно извисени. Моята единствена заслуга е, че поставих системата на Лидия Ковачева на научна основа.“

„Това, което Стилиян направи със своите филми, е изключително ценно, защото те дават възможност на много хора да се докоснат до това, което правим. А тази книга ще даде шанс на хиляди българи да се запознаят с чудесната система за лечение, за здраве и за щастие. Защото никой не може да бъде щастлив, ако не е здрав“, добави д-р Емилова.

Събитието уважиха част от героите на книгата – хора, доверили се на лечебния метод на д-р Емилова. Една от тях е певицата Мая Нешкова, която на страниците на изданието споделя: „Системата на Лидия Ковачева ти помага да прескочиш собствените си граници и бариери“.

Snimka 4 (3)

Сред гостите бяха журналисти, издатели, преводачи, режисьори, хора на изкуството. За да подкрепят автора и новата му книга, бяха дошли представители на Бялото братство, а известната художничка Лили Димкова изпрати символичен енергиен подарък, който да го зареди със сила и нови идеи. Присъства и дервишът Мохамед Чоубдари от Иран, който е консултант на режисьора и е в България, за да работи по бъдещи филмови проекти на автора.

Snimka 5

Facebook Twitter Google+

0 Коментара