Ако до сега сте се наслаждавали на комфорта да спите сами и да се излежавате самостоятелно удобно на собственото си легло, то появата на сериозен партньор, с който да споделяте не само страстта, но и сънищата си вечер, вероятно ще разбие у вас всички илюзии за гушкане.

SF_Sealy_141120_TEM112_Move_In_0199_Master4_RGB

По-вероятно е да се въртите цяла вечер, търсейки удобна позиция, в която няма да се задушавате от прегръдки или просто ще се опитвате да регулирате температурата, в случай, че партньорът ви предпочита по-хладна стая и вие трябва да се завивате с няколко одеяла, или пък любимата ви обича да спи на топло, а вие се задушавате в спалнята й.

Не е необходимо да сте експерт по връзките, за да знаете, че близостта е чудесно нещо, но още по-чудесно е да си върнете комфорта и спокойствието от блажения сън.

Всеки трети признава, че сънят му е или е бил нарушаван от навиците на партньора.

Скорошно изследване показа, че всеки трети е притискал дълго възглавницата над главата си, защото хъркането на партньора му е било силно и дразнещо.

Голяма част от двойките признават, че са спели буквално на ръба и краката им са се изплъзвали от леглото, защото другият е заемал прекалено много място в леглото.

25% от двойките не могат да намерят решение на проблема си, и дори започват да спят в отделни легла. Този процент е повече от обезпокоителен предвид факта, че времето в леглото трябва да сближава хората, да бъде продължение на интимността и да подсилва любовта между партньорите.

Traditional Pillow Couple_Model

Има ли проблем има и решение

Проблем: Партньорът ви предпочита по-ниска температура, а вие зъзнете.

Решение: Това е едно от най-честите оплаквания сред двойките. Повечето експерти препоръчват температурата за сън да не надвишава 22 градуса. Но има и други начини и двамата да спите комфортно въпреки температурните са предпочитания. Най-простото решение е да добавите допълнително одеяло.

Днес, много компании произвеждат и възглавници, които понижават температурата бързо  благодарение на специален гел, както и имат проводи от въздух, които ни доставят приятна хладина докато спим.

Проблем: Партньорът хърка.

Решение: Състоянието, в което лежиш с отворени очи вечер, съсредоточил цялото си същество да заспиш в кратката пауза, в която има тишина в стаята, е до болка познато на повечето жени.

Хъркането може да не е безобидно. Първо трябва да се потърси мнение от лекар, защото е възможно да е част от медицински проблем и да е необходимо лечение.

Поставянето на тапи за уши също може да е решение. На пазара отдавна могат да се намерят и възглавници против хъркане, а повечето легла с регулируеми основи имат анти-хъркане позиция.

Не подценявайте този проблем. В Англия направиха специална статистика по въпроса, която сочи, че над 30% от разводите се дължат на липсата на адекватен сън у партньорите точно заради пронизителния гърлен звук.

Проблем: Партньорът се върти непрекъснато.

Решение: Няма друго решение освен инвестицията в ново легло. Някои марки дори гарантират, че на техен матрак ще се събуждате в същата позиция, в която сте заспали.

Истината е, че въртенето вечер прекъсва най-важната дълбока фаза на съня и дори да не го усещаме то влияе на качеството на почивката ни вечер.

Специалистите съветват да оценяваме на всеки 5-7 години качеството на матрака си, защото той се износва и не може да ни даде същата опора и усещане както, когато е бил нов. В същото време ние не спираме се променяме, тялото ни се променя с годините, както и нуждите, и изискванията за сън.

Ако въртенето в леглото е чест проблем, насочете се към вид материал, който редуцира необходимостта от честа промяна на позицията. Матраците от мемори пяна носят точно такива облаги на спящите на тях.

Важно е докато пробвате новия матрак, да легнете и двамата на него и без притеснение да останете по-дълго време в позицията, в която спите по принцип.

SF_Sealy_141120_TEM112_Baby_0158_Master9_RGB

Проблем: Под завивките, в тъмното, партньорът ви се превръща в ритащо магаре.

Решение: Каквато и да е причината, половинката да ви подлага на този ритащ тормоз – единственото решение е по-голям матрак. Дайте си пространство, за да спите удобно. Убедете се, че и двамата имате достатъчно комфорт. Дори и в романтичните си представи да спите с тела, слети един в друг, в реалната ситуация – малко повече пространство само ще ви помогне да се насладите на близостта си, без да си пречите.

Проблем: Пробвахте какво ли не и все още не успявате да спите добре заедно.

Решение: Дори и да сте изпробвали всичко от този списък, възможно е все пак да не успеете да спите комфортно. Колкото и да е важна близостта в леглото, продължителното недоспиване ще съсипе връзката повече и по-бързо от почти всеки друг проблем.

Ако това да спите разделени е единственото останало възможно решение, направете го. Само не оставяйте единия партньор да се измъчва, спейки на дивана, където няма как да получи комфорта, останал само за вас на спалнята.

И двамата заслужавате да спите добре и еднакво спокойно и здравословно. Измислете начин, в който ще получите удовлетворение от вечерната почивка.

Текстът е публикуван в списание My Magazine на верига магазини Happy Dreams!

Повече за това как да спите добре ще научите от професионалистите на тема сън тук: http://goo.gl/RZv0Yg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара