Собствениците – семейство с дете, на този апартамент в тайванския град Гаосюн искали да създадат дом, който да им позволява да бъдат повече заедно и да споделят приятни мигове в свободното време.

002
снимки Hey!Cheese, интериор Hao Design

Най-важно за тях било дъщеричката им да разполага с голямо пространство за игра, да се чувства свободна и да има поле за творческа изява. Апартаментът е достатъчно голям – 138 кв.м, и архитектите от Hao Design решили да оформят “зона за забавления” на около 60 кв.м. Тя представлява голямо отворено пространство, в което са обособени различни кътове. Тук се намират кухнята, един просторен творчески кът и детско пространство, като всички са свързани. Семейството е много артистично.

069

Родителите обичат да свирят на пиано, да творят, да градинарстват, да готвят и споделят всичко това с дъщеря си. Така един от основните елементи в “зоната за забавления” е дълга дървена маса, която е трапезарна, но в по-голяма част от времето служи за всякакви творчески дейности: на нея се пише, рисува, създават се скулптурки. В центъра й са поставени саксии със сезонни цветя – естествена декорация, която се променя непрекъснато. Над масата са окачени изпълнените с чувство за хумор осветителни тела Favorite Thing на Eno Studio, в които могат да се поставят различни фигурки и малки предмети. Съдържанието им се променя често, като в по-голяма част от случаите нещата, които попадат вътре, са изработени от детето.

015

Най-впечатляващ е детският кът. Той е мечтата за всяко дете – просторен, забавен, любопитен. В него има малка библиотека, която служи и за стълбичка към второто ниво, обособено като малка къщичка. От него се слиза с пързалка, която води директно към творческия кът.

034

Вижте галерията:

От сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара