BG Тузаря всъщност е позастаряващ гъзар, с толкова тежка криза на средната възраст, че би трябвало да й плаща отделно място за паркиране. Смята се за неустоим въпреки перманентния си 8-и месец. Или точно заради него. Убеден е, че всичко женско трябва „да мине под ножа”. Въпрос на чест е да си поискам, после контрата остава у жената, хвали се средностатистическият мачо. И си иска. При всеки удобен случай.

c4f15703-6973-4d5f-9ed6-f9b4387ac835

Нашият Mr.Big е пълно копие на прототипа, в когото се е влюбила Кандис Бушел, не на актьора Крис Нот. Той е един български вариант на оригинала, на Рон Галоти, бивш издател на „Вог“ и известен манхатънски плейбой – ужасно плешив и небрежно небръснат, което смята за адски, ама адски чаровно. (Но не е. Боде. Драска. Дори разранява. Лицето – и не само.) И нима не е ирония, че загадъчният Тузар на Кари
Брадшоу всъщност се казва Джон. Един Иван, какъвто си
има всяка жена, както мъжете твърдят, че си имат (най-малко в сънищата си) поне по една Мария.

Мъжкарят по нашите ширини вярва безпрекословно в тезата, че идеалната жена трябва да е мръсница в леглото, магьосница в кухнята и мадона вкъщи.

Но още повече вярва, че тези три жени никога и в никакъв случай не бива да се познават помежду си.

Не знам как се е справял преди ерата на мобилните комуникации. Почти съм убедена, че ги е измислил точно той. За да флиртува. За да прави виртуален секс (където няма никакъв риск да не успее… да вдигне самолета). За да си има своя харем, при това без опасност да бъде заловен на местосъвкуплението от останалите ханъми.

Съвременният мачо е такъв експерт в писането на есемеси, че сякаш е роден чрез тях. Може да шофира по магистралата с двойна на разрешената скорост и да пуска закачливи съобщения, без дори да поглежда буквите на дисплея. Той е и редовният посетител във форумите за запознанства и интелектуалничене, сред най-активните абонати на различните видове месинджъри.

Защото ключовата дума е… не, не секс, а дискретност. О, да. Той знае всички начини да доведе чужда жена в дома си, без да бъде забелязан от любопитната съседка, която си води подробни денонощни записки за всяко кихване в останалите апартаменти. Поръчва таксита под чуждо име, например бащиното си. На инструкциите му за пристигане пък могат да завидят едновременно ЦРУ, МИ-5 и ФСС заедно с Бин Ладен и Робърт Лъдлъм. Спирането на съседната пресечка в 2 през нощта е най-малката от тях.

Следвала съм подобни инструкции в непознат град. Истински късмет е, че не се изгубих. Все пак, негово величество мъжът дойде да ме посрещне и ме навигираше по телефона, докато шофирах зад него. Изпуших една цигара в колата, докато изчаквах продължението на играта. Представях си, че съм детектив от американско криминале. Или папарак на лов за дрогирана знаменитост. Останалата част от историята не е чак толкова интересна.

Второто му кредо е, че няма жена, която да се сърди за нещо, което не знае.

Не само за петното върху покривката, но и за присъствието на друга. Или… най-вече други. Дори и да е по-женен от британската кралица, нашенският мъжкар перманентно се чувства като самец на лов за разгонена кошута. Да топне чушлето си в чужд сос е въпрос на мъжка чест. В неговия свят такива трофеи се ценят много по-високо от всякакви сафарита с диви зверове. Да се похвали сред приятели с младото котенце, което мърка под ръцете му след петорен оргазъм? Неоценимо. Това е върховно постижение по скалата на мъжкото самолюбие. И прави самолета му истински ас на небесата, нищо че е в хангара от месеци. Котенцето, дори да е на възраст за мама котана, никога, ама никога не бива да го окача на ревера си като брошка.

Котенцето, както казва един от приятелите ми, трябва да е винаги готово и всеотдайно. Палавница в леглото без претенции е допълнителна екстра. Определението “дискретна” се разбира от самосебе си. Идеалната ханъма на BG Тузаря не бива да задава въпроси. Отчасти от самоуважение – ако не обича да я лъжат нагло и плоско. Отчасти, защото е безсмислено. Въпросите в случая не са най-прекият път до отговорите. Частните детективи пък са излишно хабене на средства. Той лъже, мечтае за харем и иска от теб дискретност. Кратко и ясно.

Честно казано, най-неприятното би било да си в ролята на
съпругата на такъв чаровник. Прането на чорапите и вечното му мърморене трудно могат да се сметнат за плюс. А сигурността далече не е гарантирана.

Може хроничната му криза на средната възраст да се изостри,

да зареже дом и сигурност и да се хвърли в обятията на ново котенце в нов град и с нова професия. Наскоро един мой познат го направи. А дори беше прехвърлил прословутата средна възраст и изглеждаше вече улегнал. Но човек нищо не знае.

Второто, почти толкова неприятно, е да си в ролята на
втората, която се надява да стане първа. Най-големият шок на моя приятелка с нейния Тузар беше моментът, в който разбра, че съпругата му току-що е родила второто му
дете. Двамата имаха връзка от година и тя тайно наздърташе в джобовете му в търсене на годежен пръстен. „Нали каза, че не спиш с нея?”, изпаднала в истерия още  неопитната ми приятелка. „Казах, че жена ми не ме разбира,
но кой говори по време на секс,” опитал с остроумие той. И едва избегнал летящия към лицето му мобилен телефон, който току-що й бил подарил.

Най-удобната позиция е на… истинската жена. Светът се променя. С него и правилата. Мъжките се изместват от женските. Нищо чудно, че се появиха метросексуалните мъже – тези, които знаят, че трябва да положат усилия, за да спечелят някое от котенцата. Сигурно е, че няма да престанат да мечтаят да топнат чушлето си във всеки чужд сос, но поне ще отвръщат с подобаваща дискретност, ако не искат някоя истинска мацка със собствен бизнес, собствена кола, собствено жилище, малко приятели и много врагове (накратко, истинска кучка) да не им вземе топките. Просто… за да ги окачи като тежест на щорите в спалнята си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара