Перфектно оформените вежди дават характер и рамкират очите ви. Ето четири стъпки, в които можете да оформите веждите си така, че да красят лицето ви:

1110-starting-point

Поставете пинсетата изправена така, че широкият й край да сочи началото на веждата, а щипките – основата на носа ви. Началото на веждата се пада на около 2, 5 см над вътрешния ъгъл на окото. Вземете молив за грим и обозначете с точки началото на двете вежди. Махнете косъмчетата между точките.

1110-mark-end

Поставете пинсетата така, че отвореният край е в основата на носа, а другият достига до външния ъгъл на окото. Продължението на тази права е краят на веждата. Отбележете с молив и изскубете космите извън очертанието.

1110-determine-thickness

Като започнете от най-широката част на веждата очертайте с молив за очи линия по долния й ръб. Тя трябва да следва естествената форма на най-горния ред на веждата (под ъгъл, леко извита или дори права) и да бъде над всички единични косъмчета. Махнете ги. Най-широката част на веждата трябва да е около сантиметър.

1110-shape-arch

Погледнете точно напред в огледалото. Извивката на веждата трябва да достига своя връх над външния ръб на ириса и да бъде точно върху изпъкналата кост над окото. Маркирайте точката с молив за очи и оформете лека извивка, изскубвайки околните косъмчета.

Източник: Women’s Health

Facebook Twitter Google+

0 Коментара