За българските жени семейството и приятелите са от най-голямо значение, гласи проучване на Gemius България, направено по поръчка на Fox Life. Кариерата също е част от „Светата Троица“, а богатството далеч не е от ключово значение, дори и за респондентите с високи доходи.

Gemius Research_FOX Life_Gifts

Близо 70 на сто от истинските приятелства на дамите са продължили повече от 10 години, като най-често са завързани в училище. 60% от запитаните признават, че лъжата е това, заради което биха прекратили приятелство. Думите, с които жените описват приятелството са позитивни за 63%. Най-често това са „подкрепа, доверие, разбиране, необходимост“. За всяка пета жена обаче, приятелството е равнозначно на „завист, лицемерие, интрига, предателство, измама.“

Любопитно е, че кафенетата и ресторантите не са най-предпочитаното място за забавление, за сметка на парка и гостуването.

Sex and the cityОмъжените общуват по телефона, а необвързаните – лично. Дамите приятелки общуват често чрез Facebook, като процентът надвишава 60 при по-младите –  до 24 години. SMS-ът почти напълно е излязъл от употреба, за сметка на безплатните апликации, от които се възползва всяка втора.

Запитани „Кой от персонажите от култовия сериал “Сексът и градът” описва най-добре Вашата приятелка“, повечето посочват Миранда и Шарлот. Най-малък процент – под 10%, оприличават своята приятелка на разкрепостената Саманта. В същото време, всяка пета от анкетираните признава, че е имала интимни отношения с мъж, с който е имала връзка и нейната най-добра приятелка. Модната икона Кари, която за британците например, е най-стилният измислен герой, заедно с агент 007, води само сред обвързаните в София.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара