Мерилин Монро, Катрин Деньов, Мария Калас, Жаклин Кенеди, Едит Пиаф, Фрида Кало, принцеса Даяна, Ева Перон, Ева Браун… Жени, търсили любовта – изстрадана, споделена или открадната, при мъже, врекли се да обичат друга.

Понякога печелели всичко, друг път рискували себе си. Някои сключвали сделки с любовта си, други се хвърляли в чисто безумна страст. Едните доказали, че са по-велики стратези от великите мъже, чиито любовници били, останалите страдали от отредената им втора позиция. А любовта често се оказвала слабостта на силните и силата на слабите.

“Дом, в който не виси някъде мъжка риза и в който не се търкалят някъде мъжки чорапи или вратовръзка…това е просто дом на някаква вдовица – той просто те убива”.  Едит Пиаф

Обяснение защо ни е нужна любов, казано простичко от една велика жена. Животът й е пълен с музика, страст и тълпи известни мъже, готови на всичко, за да я имат. Голямата любов на Едит Пиаф е красивият боксьор Марсел Сердан. Тя е благодарна на кратките мигове, в които Марсел не е със семейството си. Една от тези срещи се оказва съдбовна за двамата влюбени. Тя е в Ню Йорк и има нужда от него. Той е в Париж, променя плановете си и хваща първия възможен полет за Щатите. Самолетът, в който Марсел пътува, се разбива. Животът на Едит – също.

Мерилин и Джон Кенеди,

актрисата и президентът и тяхната любовна история, богата на интриги, шпионаж, алкохол и приспивателни. Той владее САЩ и най-красивата жена на света. Тя има в леглото си най-влиятелния мъж. Актрисата отчаяно търси истинска любов. За президента това е поредната авантюра. Мерилин се утешава, пиейки успокоителни хапчета с шампанско, а последната сензация, която създава около себе си, е собствената й смърт, обвита в мистерия. Годината е 1962-ра. Само няколко месеца по-късно Кенеди е застрелян. Съпругата му Джаки стоически издържа на безкрайните любовни истории на мъжа си, а после и на скръбта. Много от слуховете я свързват с Робърт Кенеди, брат на Джон, в чиито прегръдки Джаки намира утеха и съчувствие след сполетялата я трагедия. Фината френска аристократка обаче притежава железен характер и бързо решава да си осигури спокоен живот. Така започва любовният й роман с гръцкия милиардер Аристотел Онасис.

Пет години след смъртта на Кенеди,

 Жаклин Бувие (Джаки)

печели сърцето на грубоватия богаташ и започва живота си отново, този път като негова съпруга.

Този брак разтърсва дълбоко едно друго женско сърце – това на оперната прима Мария Калас. Тя и Онасис се влюбват през 1959 година на борда на неговата яхта “Кристина”. Той има слабост към талантливите жени и празните обещания. Аристотел е мъжът на живота й, заради него Мария напуска съпруга си. Но милиардерът не посмял да се раздели със своята жена – наследница на друг корабен магнат. За него сделките и бизнесът били на преден план. Едва в края на живота си разбира, че Мария го е обичала истински, а Джаки е била влюбена в парите му.

Понякога любовниците смело манипулират с любовта си, готови са на всякакви комбинации, за да се уредят с богат съпруг. Дори той да гони годините на прадядо им. Пример за това е покойният вече

секс символ Ан Никол Смит,

която на 26 години се омъжи за 89-годишния нефтен крал Хауърд Маршал II.

Чувствителната разлика от 63 години помежду им и неговата инвалидна количка е компенсирана от неописуемо привлекателната му банкова сметка с 1.6 милиарда долара. Младоженецът умира на следващата година, а пищната звезда на “Плейбой” повежда тежки съдебни битки за 500 милиона долара дял от наследството, продължили 10 години. Накрая Върховният съд зачита правото й да получи парите, тя се омъжва за своя адвокат, а през есента на 2006-а ражда момиченце. Три дни по-късно 20-годишният й син умира от свръхдоза, а през февруари 2007 Ан Никол Смит е открита мъртва в стаята си. След загадъчната й смърт се появяват няколко предполагаеми бащи на невръстната й дъщеричка и бивши любовници на актрисата, които повеждат борба за бащинството, придружено с наследство за милиони.

Една от най-дълго пазените любовни тайни принадлежи на

френския президент Франсоа Митеран

и деликатното мълчание на двете любими на сърцето му жени – съпругата му Даниел и любовницата – писателката Ан Пенжо. Двойственият живот на президента остава скрит от света почти до смъртта му през 1996-а. Две години по-рано той признава за връзката и любовта си към Ан, от която се ражда дъщеря им Мазарин. В последния си час великият френски политик е изпратен от двете си семейства – официалното и тайното.

Един от най-богатите мъже в света Роман Абрамович

направи своята отчаяна съпруга Ирина по-свободна и по-богата с 300 милиона долара. Това стана, след като наяве излезе любовната му история с руската красавица Даря Жукова, дъщеря на петролния олигарх Александър Жуков. Едва ли някой ще узнае кое накара железния гурбернатор на Чукотка и собственик на футболния отбор “Челси” да се разведе за втори път и да изостави Ирина и петте им деца – дали кризата на средната възраст при мъжа и почти задължителната смяна на законната половинка с млада и красива (в случая и богата) девойка, или пък поредната истинска любов. Сега на ласките и богатството му ще се радва единствено любимата Даря.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара