Снимки Васил Германов

Коси и грим Слав

Стил Хубен

„…Името ти е псевдоним, мейлът ти е служебен, а телефонът ти е с временна карта, така че си оставаш пълна мистерия.” В такива мисли е потънал актьорът Захари Бахаров, когато иде реч за Диляна Попова. Тая мистерия обаче е филмова и всички загадъчни отговори намираме в LOVE.NET.

Най-новата българска лента ни хвърля във виртуална мрежа от интриги, страсти и любови. В него Диляна Попова играе фриволната Ники. Животът също й предлага интересни роли, при това съвсем истински. При нея красотата е добре употребен дар от Бога, който я нарежда сред най-успешните топмодели на България. От „нямото кино” на фотосесиите и подиума – до кинодебюта й в LOVE.NET, за сбъдната й мечта да създава дрехи и цветни житейски сезони, за високите токчета и ниските мъже си говорихме с Диляна, докато тя опитваше да пребори забележителен хълм от доматена салата със сирене.

Филмът & Мрежата

Напразните усилия на любовта тръгват от Шекспир, но в днешно време се реализират в интернет. Бурята и цената на истината обаче връхлитат извън мрежата – голота на телата и разголване на душите. Такъв е сюжетът на LOVE.NET. За Диляна това е шанс официално да се сприятели със Седмата муза, без да я тревожи с голотата си.

„Искаше ми се да експериментирам, затова се явих на кастинга. Никога не съм си представяла да снимам в киното, да имам роля. Като модел съм свикнала с камерата, участвала съм в реклами, но не се е налагало да помня дълги реплики.

Във филма имам една гола сцена, която не ме притесни – много пъти съм се снимала гола. Повече ме затрудни минискандалът, в който трябваше да съм агресивна, да се карам, да викам – като натура не съм такава. Не крещя. Ако някой ме обиди, по-скоро ще се затворя в себе си и ще мълча с дни. Моята героиня се казва Ники, бих казала, че с нея доста си приличаме. Единствената разлика е, че тя си позволява да спи за пари с разни мъже, с които се запознава в интернет сайтовете. Но историята приключва красиво, когато се влюбва в един от тях. Така е във филма, но аз не вярвам в подобни връзки. Недоверчива съм и ме е страх да си комуникирам с някого и да се сближим, без да го познавам, без да го усетя като енергия и излъчване.

Макар да съм чувала как доста запознанства в мрежата свършват с любов и сватба, за мен това е много странно –

 

размишлява Диляна и признава за хладните си отношения с личния компютър. – Ползвам мрежата единствено за работа, дори и тогава е рядко. Техниката не ме влече. Компютърът ми се струва далечно и трудно нещо, досадно и неинтересно. Затова пък си имам личен „хакер”, приятел още от ученическите ми години, който много ми помага в тая област.”

Труд & Творчество

Техникум по облекло в началото и моден дизайн в Нов български университет накрая. Едно интересно модно пътешествие, което сбъдва мечтата на Диляна за собствено ателие. То става факт в края на миналото лято и носи повелите на широко скроената мода. В буквалния смисъл на думата. „Повечето дрехи са в мой стил, малко раздърпани. За мен е важно да са с широко деколте, да ми е широко около врата, материята да е мека и приятна, без никакви етикети и други дразнители.” В този рай на ненатрапчива естетика главна роля имат тениските. От всички варианти най-впечатляваща е скъсаната тениска, с бримки и дупки. „Дупките и бримките лично аз ги правя, много ги харесват всички”, смее се Диляна. Без да е в конфликт с тенденциите, любимите й цветове са безцветните, както нарича бялото, сивото и бежовото. Черното също. В нейното ателие настоящ хит са деликатните „пепел от рози” и тебеширено синьото. „Такива са дрехите и в моя гардероб. Обичам неутралните, безцветни неща. Не мисля, че някога бих облякла нещо жълто.”

Мъже & Високи токчета

Волната момчешка стилистика в облеклото на Диляна има своите ексклузивни изключения. Тогава всичко остава същото, прежалени са само кецовете. Настъпва часът на високите токчета.

„Е, понякога трябва да има нещо секси. Много харесвам жени с тениска, дънки и високи обувки. Много обичам обувки с токчета, но повече от час не мога да издържа. Ама това не е проблем. И без това харесвам ниски мъже… А моите приятелки много ми се смеят. Казват: „Ааааа, този ли? Ама той е много висок за тебе, ти няма да му обърнеш внимание.” Всички ниски мъже са мои, образно казано. Ама не „ниски-ниски”, уточнява Диляна от височината на своята камбанария. „Обикновено те са ниски, пъргави, енергични и доста нервни, когато се наложи. Обичам мъжете с момчешко излъчване, не си представям мъж с костюм.”

Love & Peace

Любовта носи своето послание дори върху ръката й. Огледално и красиво изписана на латиница в компанията на друга красива дума – мир. За нея в любовта винаги има място за прошка. Но никога място за трети човек. „Аз съм моногамна, но се е случвало да изневерявам. И зная, че това е краят на връзката, която съм имала до момента. Не си представям да имам паралелни връзки, чувството за вина е едно от най-тежките ми самонаказания. Предпочитам да съм искрена. За мен сексът е любов. Мога да съм сама дълго време, чисто сексуалните нужди не са ми по сърце. Няма нещо, което не бих простила. В любовта нищо не е твърде много. Би ме обидило, когато някой иска да ме промени, да ме вмести в своя си идеал за жена. Харесал е нещо у мен, обаче по-късно започва да критикува дори начина, по който се обличам, приятелите ми, местата, където ходя. Накрая се питам: абе този човек всъщност какво харесва у мен? Казвам си, че в неговите очи вероятно съм модел, лесен за манипулиране, когото може да промени. Явно давам вид на такава. Като цяло съм мила и добра – до момента, в който наистина много започват да изискват от мен, а аз твърдо си държа на моето. Обидно е някой да иска да те обезличи по този начин.”

„Сега съм сама, нямам приятел. Забелязвам, че все по-трудно мога да харесам някого и да му се доверя напълно. В началото всеки показва най-добрите си черти, има търпение, правят се компромиси, а после нещата се променят. Всичките ми връзки са ме променили по определен начин и всеки път гледам това да е към добро. Да не изисквам повече, отколкото давам, да няма излишна ревност. Любовта ми се случва все по-рядко. Напоследък и разделите ги приемам по-лесно. Без много драми, което е добре. Имало е моменти, в които съм си мислила, че светът свършва, когато една любов си отиде. След време разбираш, че всичко преживяно си е струвало, че не е трябвало да се вкопчваш в ситуацията и да искаш да я промениш.”

Femme Fatale

Стендал казва, че красотата е обещание за щастие. Дали е така? И възможно ли е една красива жена да е възхитена от красотата на друга? Диляна дава този отговор. „Обожавам Моника Белучи, най-красивата жена за мен. Споделям и нейната философия за красотата. Тя казва, че трябва да се научиш да обичаш себе си – защото голяма част от красивите жени имат проблем със себе си. С това как ги възприемат околните, как те сами се оглеждат в собствените си очи и дали могат да понесат бремето на красотата. И аз имам моменти, в които не харесвам нещо или направо не харесвам нищо у себе си, водя някаква вътрешна борба. Не само визуално, говоря за черти от характера ми. Имам странен характер. На пръв поглед изглеждам лесно достъпна, приятелски настроена. Но дори най-близките ми казват, че винаги има една бариера около мен, която трудно се преодолява. Често мисля, че съм си самодостатъчна и не показвам на близките ми колко са важни за мен. Но не съм темерут, давам много любов, но по мой си начин. Отношенията между хората са сложно нещо. И понякога изпадам в състояния на недоволство от себе си или от живота. Гледам обаче бързо да се приземявам. Всички потъваме в проблемите си и се самозабравяме понякога. Да си припомним обаче филма „Беднякът-милионер” – той е добър пример как хората може да живеят бедно, но с усмивка и очите им да греят – заредени от чистата духовност, която носят. При нас това го няма. Усещаш по улиците цялата лоша енергия и сивота на тия затворени в себе си хора, готови по-скоро да те нагрубят, отколкото да ти се усмихнат. Мисля, че ние духовно сме много ограбени. Но няма да е все така. Моите мечти за бъдещето са свързани със семейството – мечтая си за голямо семейство с поне три деца, много обичам децата.”

2011 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара