Лаура Вардеварян е родом от Ереван, но идва да живее в България преди 28 години. По това време в Армения има военен конфликт. Една нощ на сън й се явява починалата й майка, която я съветва да замине за България. Ден след като заминава, родната й къща е поразена от снаряд.

Лаура Вардеварян

„Вероятно нямаше да съм жива, ако бях останала още няколко часа”, казва тя. Лаура идва в България, където  открива ясновидската си дарба, а мълвата за нея обикаля из цялата страна.

От 10 години ясновидката, която е и дипломиран психолог от Армения, живее в София, но постоянно пътува из страната. Тя работи с хора и по интернет – може да я откриете във Вайбър и на телефони 0887445519 и 0887528700.

Лаура Вардеварян понякога изненадващо отговаря на въпросите на посетилите я още преди да са си отворили устата. Много от клиентите й са известни хора, но тя е дискретна и не казва имена.

Лаура е майка на четири деца, последното от които е родено в България – това е Сергей, който чувства себе си българин и вече се реализира на музикалната ни сцена. Младежът е завършил Националната музикална академия в поп и джаз факултета и със свои състуденти се изявяват с  алтернативната рок банда Sawber. Другите й три деца живеят в Швейцария.

Лаура Вардеварян

Лаура, заради турбулентните времена, в които живеем, се изкушавам първо да те попитам какво очаква България, а и света, в близко бъдеще?

Не обичам политиката, защото винаги всички обещават всичко, а когато спечелят властта – не спазват обещанията си. Това, което виждам е, че ще има избори през септември или октомври, които вероятно ще бъдат спечелени от партията на Кирил Петков. Но отново няма да е задълго. Виждам отново протести през есента, хората ще са недоволни, ще има турбуленции. Отново ще има стрес и заради коронавируса. Нещата ще започнат да се оправят постепенно след март 2023 г. След време, след няколко години ще се появи българин от чужбина, млад човек, който има потенциала да направи България различна.

Кога ще свърши войната в Украйна, кой ще победи?

Скоро, до края на август, най-късно през септември, войната ще спре. Но няма да има победител. Нито Украйна, нито Русия ще са победители. Ще има споразумение с помощта на трета страна. Но не ми се говори за политика и война.

А за какво?

За проблемите на хората. За бедността. Безработицата е голяма. Много раздели се случват, много семейства се разпадат. При това в България в момента повече жените изоставят мъжете.

Така ли? Защо?

Мисля, че социалните мрежи са виновни. На много жени собствените им мъже много бързо им омръзват, срещат нови. Сред българските мъже има такива, които се грижат добре за жените си, но пък често жените им търсят по-силни партньори.

Повече мъже или повече жени търсят съветите и прогнозите ти?

Като че ли са повече мъжете. Мнозина идват, защото жените им изневеряват. А жените идват, защото имат проблеми с мъжете си, най-често те не работят. Виждам, че в България жените се трудят  повече, по-работливи са, по-грижовни. Готови са да работят на 2-3 места. Имат проблеми и с пиенето на мъжете си, бият ги, насилници са.

С какви други проблеми идват хората?

Различни. Консултирам за вземане на важни или ежедневни решения, за работа, за избор на професия, за болести. Имам клиенти, които ми звънят често сутрин с някакъв въпрос как да постъпят. Имам редовни клиенти от 25 години вече. Предупреждавам за опасности. Много често хората идват за едно, а аз изведнъж започвам да им говоря за друго.

Нека се върнем малко назад. Ти идваш в България на 33 години със семейството си, преди 28 години. Защо в България?

Лаура Вардеварян

6 месеца след смъртта на мама бяхме на гости. Нещо ми прилоша и отидох да полегна в една от стаите. И мама буквално ми се яви – видях я на стената. Каза ми да не плача за нея, а да замина за България и тя ще ми помага. „Като заминеш, ще ти кажа с какво ще ти помагам. Ако не ми вярваш, срещу теб има един гардероб, като станеш – отвори го, и ще видиш, че там вътре има икона на Богородица.“ Това ми каза. Аз се развиках, мъжът ми дойде, казах му какво ми се е случило, отворихме гардероба и вътре беше ликът на Богородица. След това отидох в църква да говоря с попа, разказах му всичко, той също ми каза да замина за България. Убедих мъжа ми – той ме питаше защо България, защо не САЩ или някъде другаде. Но ме последва. Дойдох в България и не знаех с какво ще се занимавам. В Смолян. Той отвори магазин – като всеки арменец по света, железария.

Как разбра, че си ясновидка?

Аз дори не знаех тази дума. Чух я от една съседка в Смолян. Видях внучка ѝ и ей така от устата ми излезе, че момичето ще се омъжи тази година. Тя подскочи – как ще се омъжи, тя сега иска да става студентка! Извиних се. Но момичето наистина се омъжи, стана и студентка същата есен. И тази съседка ме попита дали не съм ясновидка. На друга жена ми дойде ей така да й кажа да си провери захарта. И се оказа с диабет. И така постепенно започнаха да ме питат, да идват хора, аз самата разбрах, че виждам много неща. Дойде една жена от града да видя какво ще се случи със съпруга й, който беше болен, а на мен ми дойде да й кажа, че нейното момче няма да влезе в казармата, нещо лошо ще се случи. След два дни момчето катастрофира и загина. Много се уплаших, даже спрях да гледам за известно време.

Казваш ли на хората, когато виждаш смърт?

Видя ли смърт, която е от тежка болест, премълчавам, за да не падат болните духом. Ако видя инцидент, който може да бъде предотвратен, тогава предупреждавам.

Аз самата изкарах книжка късно, в България. Два пъти имах инциденти с колата. Видях, че мога да умра в катастрофа, направена от мен, и децата буквално ми взеха ключовете и ми забраниха да карам. И не карам.

Как виждаш информацията за хората?

Трябва ми рождената дата и името, снимка, ако става дума за човек, който не присъства. Ако присъства – гледам го в очите. И информацията започва да идва, сякаш някой ми я диктува. Мисля, че е наследствено. Мисля, че мама имаше ясновидски способности, казвала е доста неща, които са се случвали. И тя ми помага много и до днес, вярвам. Когато имам въпрос за даден човек, вземам снимката му, слагам я под възглавницата си и преди да заспя я питам. Отговорът идва от нея насън.

Наскоро имаше едно момче в кома в „Пирогов“, лекарите го бяха отписали, а аз все виждах и казвах на близките, че ще оцелее и ще оздравее. Молех се всяка вечер за него. Изписаха го, ще живее.

Аз съм и психолог, работила съм например с войници, които се прибираха от Афганистан. Мога да успокоявам и окуражавам хората, да им помагам да мислят по различен начин и така да променят живота си. Хора, посягали на живота си, болни. Важно е психиката на човек да бъде здрава, за да е щастлив и да вярва в доброто и в бъдещето.

Лаура Вардеварян

Има ли магии, виждала ли си хора с направени магии?

Да. Виждам ги веднага – това е негативна енергия. От завист и злоба хората ходят при магове, за да правят магии някому. Но не винаги магията може да те достигне  – ще го направи, ако си слаб човек и вярваш в такива неща. Но ако си силен и не вярваш, че другите могат да ти влияят – няма. Но са нужни и защити, имам и ритуали за премахване на негативна енергия.

За себе си винаги първо в църква паля свещ за враговете си и им пожелавам да са живи и здрави. След това за близките за здраве. Съветвам хората винаги да желаят доброто на враговете си. Пожелавай добро на другите и Господ ще даде и на теб. Доброто все пак винаги побеждава злото.

Един хубав ритуал за успокоение и стимул за живот е да отиде човек и да отключи първи рано сутрин църква. Особено когато някой е болен, нещо го притеснява или очаква. Правя го поне два пъти годишно в „Свети Мина“.

От какво се разболяваме, има ли начин да се предпазим от болести?

На първо място винаги казвайте, че сте добре. Всяка сутрин като ставам казвам, че съм добре – ето – виждам, ходя, ям. Повечето болести са генетични, но духът е този, който ги допуска. Всички болести идват от страданието на духа, на психиката.

Човек може ли да променя съдбата си?

Съдбата е 50 до 60%. Останалото може да се промени. Има начин лошите събития да се избягват. Не трябва да се прави на другите това, което не искаш да ти се случва!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара