Когато търсим своята половинка, понякога ни вълнуват два въпроса: дали ще е на ниво в леглото и дали е подходящият човек за зачеване на здрави деца. Специалистите сексолози и психолози твърдят, че това може да разбере всеки, без да му се налага тайно да се добере до медицинския картон на партньора си. За да направите правилния избор, достатъчно е да се вгледате внимателно в бъдещия баща/майка на детето.

Идеалният мъж има:

Стегнат ханш и мускулести крака. Добре оформените и развити мускули на седалището и бедрата говорят, първо, за голяма издръжливост в секса и, второ, за възможност мъжът да извършва силни и дълбоки движения. Всичко това категорично поставя този мъж под номер едно в листата на сексуалните партньори. И обратното – отпуснат или плосък задник и тънички крака, са свидетелство, че притежателят им води предимно заседнал живот. От което автоматично може да се направи изводът, че е застрашен от заболявания на простатата и отслабване на сексуалната активност.

Окосмени крайници и гърди. Колкото по-обрасли са тези части на тялото, толкова по-високо е производството на хормона тестостерон, отговарящ за сексуалната напористост. В същото бреме ярко изразено окосмяване под мишниците и по слабините не е показател на мъжка сила.

Плешивина. Оплешивяването е свързано с повишеното производство на мъжки хормони. При доста мъже този процес обикновено започва към 25-годишна възраст, когато фоликулите (торбичките, в които са корените на космите) започват да изработват специфичен фермент. Той се съединява с хормона тестостерон и образува съединението дихидротестостерон, което е и главният враг на мъжките коси. Освен това, както твърдят сексолозите, плешивината предизвиква подсъзнателна асоциация с мъжки полов орган и действа като афродизиак за 45% от жените.

Коремче. Неголямо и едва загатнато, то говори за високо ниво на хормон, който защитава от преждевременно остаряване. Следователно – коремчето е доказателство и за дълъг сексуален живот. Естествено, това не се отнася за явното затлъстяване и биреното коремче.

Тънък член с малка глава. Според изследванията именно стопаните на такъв член са способни на сексмаратони. Тайната на тези “състезатели” е в това, че тънкият член е по-слабо чувствителен. Структурата му отлага еякулацията, което позволява на жената да изпита оргазъм преди мъжа или едновременно с него. Това увеличава вероят­ността за зачатие.

Идеалната жена има:

Широк ханш и бедра. Такава конструкция говори за високо съдържание на женския хормон естроген. Жената с такива пропорции по-лесно ще износи и роди дете, отколкото ако е като манекенка. Между другото патоло­гичната слаботия често е признак на хормонално безплодие.

Тъмни коси и очи. Светлооките блондинки са носителки на по-слаби гени в сравнение с брюнетките. Според изследвания мъжете си падат по блондинки, защото са изчезващ вид, но избират за майки стабилните брюнетки.

Дълги коси. Дългокосите жени са по-грижовни съпруги и майки. Този сте­реотип е отглас от първобитни времена, когато, за да успокоят и стоп­лят рожбите си, жените разплитали ко­си и ги обгръщали с тях.

Отпусната гръд. Тя символизира висока плодовитост и говори за готовността на жената да кърми бъдещото си дете, т.е. да е всеотдайна майка. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара