National Geographic обяви, че вторият сезон на поредицата „ГЕНИЯТ“  ще проследи живота и работата на испанския художник Пабло Пикасо – един от най-влиятелните и известни артисти на 20-ти век. Той ще бъде излъчен премиерно през 2018 г.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Киприано де ла Сантисима Тринидад Руиз и Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, голяма част от които прекарани в неговия втори дом – Франция.

Подобно на героя от първия сезон на „ГЕНИЯТ“ – Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по напълно нов и неортодоксален начин и постоянно провокира представите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник създава над 50 000 творби, сред които най-известни са Старият китарист от Синия му период, изложена в Арт Института в Чикаго; Герника, вдъхновена от нацистката бомбардировка над едноименния малък град в Испания, която може да бъде видяна в музея Reina Sofia, Мадрид;  Госпожиците от Авиньон, вдъхновена от неговата любовница и муза Фернанд Оливие, изложена в Музея за Съвременно изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неуморимата му творческа енергия са неразривно свързани с личния му живот, изпълнен с шумни бракове, безброй афери и постоянно менящи се политически и лични съюзници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж в началото на 20 век, Пикасо се среща с писатели, художници и артисти като Ърнест Хемингуей, Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто. Пикасо постоянно преоткрива себе си, винаги стремящ се към новото и отвъд познатите граници на артистична изява.

„Изключително сме развълнувани от ентусиазма, с който „ГЕНИЯТ“  беше посрещнат през последните девет седмици, както от публиката, така и от критиката и нямаме търпение да се отдадем отново на идеята със сезон две“, каза Изпълнителният директор на National Geographic Global Networks Къртни Монро. “Повече от всички свои съвременници, с творчеството си Пикасо драматично изразява модерната епоха и определя нови културни норми. Вълнуваме се да се впуснем в живота и гения му, като зад гърба си имаме изключително талантлив екип, който ще работи за сериала.“

„Забележителната история на артистичния визионер Пабло Пикасо е перфектната тема за сезон две на „ГЕНИЯТ“ .“, каза изпълнителният продуцент Рон Хауърд. „Пикасо е новатор, който оставя дълбоко артистично и културно влияние и въздействие над света и ние с нетърпение очакваме да продължим успешното ни партньорство с National Geographic и Fox 21 Television Studios, за да разкажем непознатата история на един брилянтен човек.“

Провъзгласен за „Наслада за окото“ от Los Angeles Times, “Завлядяващ” от The New York Times и изпълнен с „брилянтна актьорска игра“, според San Francisco Chronicle, първият сезон на “ГЕНИЯТ“  е с участието на Джефри Ръш в ролята на професор Айнщайн, Джони Флин в ролята на Айнщайн като млад, както и Емили Уотсън в ролята на втората съпруга на Айнщайн – и негова първа братовчедка – Елза Айнщайн. В продължение на 10 епизода сериалът проследява как Алберт се превръща в Айнщайн, като показва как човекът със скромен произход става познатия ни непокорен мислител с огромно въображение, през битката му за признание от властващото статукво, до световната му слава и статут на звезда като учения, отключил мистериите на космоса със своята Теория на относителността.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара