Смес

Приготвяне: Смесват се 1 кг корени от целина, ситно настъргани, 250 г лимонов сок, 100 г настъргани корени от хрян и 100 г чист пчелен мед.

Как се приема

Сутрин 30 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.

Отвара

Приготвяне: Смесват се по 60 г от билките пача трева, полски хвощ, троскот, синя тинтява, бял равнец, иглика, жълт кантарион, маточина, трицветна теменуга. От тази смес се взимат 2 супени лъжици, добавят се 15 шипки, разрязани на две части, 1 чаена лъжичка ленено семе и 1 чаена лъжичка червена хвойна – плод. Запарват се с 600 мл кипяща вода и врат на тих огън 10 минути. Като изстине, се прецежда.

Как се приема

Двадесет минути след сместа и 10 минути преди обяд и вечеря се пие по 75 мл отвара с мед и лимон на вкус.

Важни добавки

Вместо вода се пие отвара от листата и стеблата на целината (4 супени лъжици се запарват с 600 мл кипяща вода и врат 10 минути. Като изстине, се прецежда).

Вечер преди лягане гръбнакът и болните стави да се разтриват с настройка от: 3 пресни цели кокоши яйца, залети в подходящ буркан с оцет, който да ги покрива с около 0,5 см. Киснат 5 дни, докато се разтворят черупките, след това с вилица се изваждат ципите им, прибавят се 100 г терпентин и 2 супени лъжици газ и се разбъркват добре. След като настройката попие добре от кожата, гръбнакът и шиповете на болните стави се налагат с парче прано хасе, леко намазано със смес от: 200 г чист пчелен мед и 100 г рафинирана сяра.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара