Д-р Петър Димков,внук на легендарния народен лечител

БИЛКОВА ТИНКТУРА

Приготвяне

Смесват се: тинктура, валериана симплекс (чиста) – 20 г, тинктура картеги (от глогови листа) – 20 г, аква ментае (ментова вода) – 15 г, камфор на прах – 1 г, олио ментае (ментови капки) – 25 г. (Всички съставки може да намерите в аптеките)

Как се приема

Сутрин, обяд и вечер преди ядене да се взема по 1 бучка захар с 25 капки от сместа.

ОТВАРА

Приготвяне

Смесват се по 50 г от билките леонорус и страшниче и по 25 г от: агримония, живовляк – широколистен, жълта иглика, жълта комунига, горска ягода – лист, касис – лист, невен, орех – лист, рани – лист и цвят, цариче. От полученото се отделят 2 супени лъжици, запарват се с 500 мл кипяща вода. Ври на тих огън 10 минути и като изстине, се прецежда.

Как се приема

Десет минути след тинктурата (сутрин, обяд, вечер) се пият по 75 мл.

МЕДЕН КРЕМ

Приготвяне

250 г чист пчелен мед се разбъркват с половин килограм прясно селско краве масло и половин супена лъжица мурова смола (колофон) до получаването на кремообразна маса.

Как се приема

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема по 1 супера лъжица.

ПРОЦЕДУРИ

Вечер преди лягане:

-парен компрес на малкия мозък с торбичка, напълнена с търпимо горещ, полусварен ечемик, последвана от меняща баня на краката до под коленете;

-разтривка на гръбнака с пръсти, натопени в настройка от: 250 г чист маслинен зехтин и 4 пакетчета (всяко от по 10 г) карамфил на зърна, стрити на прах. Сместа ври на водна баня 30 минути. След 24 часа се прецежда.

ДОБАВКИ

1. През деня, за да се намали виенето на свят, се препоръчва да се сложи в лявото ухо 1 зърно камфор на кристали, малко по-голямо от лещено зърно, предварително топнато в ракия и завито в памуче на топче. На слънчевия възел (под лъжичката и над пъпа) да се сложи половин глава кромид лук, напречно разрязана и от вътрешната страна леко поръсена с малко камфор на прах-

2. Ако се появи силно главоболие или силен световъртеж, да се сложи на главата „шапка”, напълнена със сурови необелени картофи, настъргани на едрото ренде и киснали 30 минути в 50 мл оцет. Накрая картофената каша се полива с оцета, в който е киснала, изстисква се добре, слага се на главата и се покрива с вестник и вълнена шапка. Държи се, докато болката премине.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара