Дори само споменаването на името й предизвиква усмивки.

В изключително оспорвана борба, такава каквато никога не е била у нас, малката Fiesta спечели престижния приз, връчван от Пресавто клуб България, „Автомобил на годината на България 2018”. Заедно с него малката красавица грабна първенството и в категорията – „Градски автомобил”.

И не случайно! Бестселърът на Ford демонстрира толкова голямо технологично развитие, че все повече се доближава до възможностите, които предлагат автомобилите от високите класове. Само че с предимството, че като компактно возило е шампион по градска мобилност, консумира малко, като в същото време предлага пълен комфорт и сигурност. Фактът, че в новата Fiesta са интегрирани 15 такива технологии, е повече от красноречив!

„Мисли вместо теб”

Първата ми среща с красивата Fiesta беше в целуната от Господ Словения, където море, зелени гори, красиви планини и вкусна храна, съчетани с умерен климат, изпълват сетивата и се чувствате като на истинска фиеста.

Пътуваме по красивите пътища, където пейзажите се сменят, а Fiesta почти мисли вместо мен – натискам копче и оставам много впечатлена от активния автопилот, който следва по зададено разстояние предния автомобил, сменяйки много плавно сам предавките.

„Волуме на мах”

Прибавям и следващата новост – за първи път е внедрена аудиосистемата B&O PLAY в модел на Ford. Това означава десет високоговорителя, включително монтиран в багажника субуфер и централен високоговорител за средни честоти над арматурното табло, с обща мощност е 675 W. Е, докато небрежно минавате из центъра на града, сваляте прозорците, „волуме на мах” и започвате да събирате овации. Точно спускайки се към центъра на курортния град Порторож от радиостанцията зазвуча Despacito – ами, много яко на крайбрежния фон и поклащащите се мачти на яхтите…

Край на драмите с паркирането

Това, което вярвам, че всяка една дама ще оцени, е активният паркинг асистент, който помага да намерите подходящо паркомясто и паркира, без да държите волана успоредно или перпендикулярно. Повече няма да ви казват „Абе, кой ти е дал книжката?!”

Digi

Fiesta е абсолютно в крак с технологичното време – комуникационната и развлекателна система SYNC 3 е с „плаващ“ тъчскрийн с висока резолюция и размер до 8 инча, който може да бъде управляван с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ – подобно на таблетите. Fiesta разбира и от приказка – гласово може да управлявате аудиосистемата, навигацията и свързаните смартфони с прости, разговорни команди. Натискате бутон и с изричането на „I need a coffee“, „I need petrol“ и „I need to park“, могат да бъдат локализирани близки кафенета, бензиностанции или паркинги.

И за да не се притеснявате, че може да разлеете кафето си в колата, от Ford гарантират, че тапицериите ще извържат на образните петна и няма да избледнеят, защото цветовете са анализирани със спектрометър.

Много коне

Под предният капак Fiesta предлага многократно награждавания 1,0-литров бензинов EcoBoost на Ford с 100, 125 и 140 к.с. На жените винаги не им достига нещо, но спокойно – тази мощ е предостатъчна за компактното возило.

Красавица

Радвам се на Fiesta, огряна от следобедното адриатическо слънце. Тя наистина е станала по-модерна и по-нахакана. LED светлините, които са наредени като наниз от кристали, блестят особено забелязващо се на пътя. Предницата е леко е наклонена напред, с което се подчертава нейният динамичен характер. Уникалният дизайн на 18-инчовите джанти е следващият впечатляващ ефект. Красивата предна решетка на топ версията Vignale излъчва много шик. Съчетана с ексклузивни екстериорни детайли и цветове, както и кожени седалки с тапицерия на пчелни кутийки и декоративни шевове, е готова да се бори за вниманието и на най-придирчивите модни блогърки.

Има ли нужда да ви разказвам още колко е красива новата Fiesta? Ами просто погледнете я и ще откриете своето „аз”, ако сте от онези дами, за които фиестата е начин на живот.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара