Кулинарен блоговодител ще награди най-добрите кулинарни блогове за 2017 г. на церемония в МЕТРО Академия на 19 май. Годишните призове се връчват за четвърта поредна година.

Гласувайте тук.

Първоначалният подбор, направен от авторите на кулинарната платформа, включва 46 блога, които са разпределени в 95 номинации в 10 категории, всяка от които отличава специфичните кулинарни, гастрономически и творчески умения на авторите в различна област, а именно:

  • Гозбите на баба – кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня.
  • Жител на света – най-добър блог с чуждестранни рецепти.
  • Топло от фурната – най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници.
  • С аромат на ванилия – най-добър блог с печива и десерти.
  • Крилце или кълка – най-добър блог с рецепти с месо и дивеч.
  • Бързо и вкусно – най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство.
  • Сладко удоволствие – най-добър блог с рецепти за торти.
  • Здравословни рецепти – най-добър блог със здравословни, вегетариански и веган рецепти.
  • Визуално пиршество – блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling).
  • Кулинарни пътешествия – най-добър блог за пътешествия и кулинария.

Във всяка от вече станалите традиционни десет категории ще бъдат излъчвани двама победители – по един, избран с  гласовете на публиката, и по един – от самите кулинарни блогъри, които за първи път тази година ще имат възможността сами да определят най-добрите помежду си.

През тази година блогът Вкусното ми Хоби със Страст и Любов на Таня Донева има шест номинации, а Mish-Mash на Жана Душкова-Васева и Ухае на… на Петя Аргирова – по пет!

Наградите за кулинарни блогове на blogovoditel.com за първи път се присъждат през 2015 г. и от тогава все по-силно привличат вниманието на кулинарната общност в страната и вдъхновяват все повече любители кулинари да стартират свои собствени блогове. Наградите имат за цел да дадат заслужено признание за усилията и приноса на кулинарните блогъри към повишаване културата на хранене в България.

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 19 май, събота от 13:00 ч. Основен партньор на Blogovoditel.com  за четвърта поредна година е METRO.

На уебсайта на Годишните награди за кулинарни блогове https://kulinarninagradi.com можете да се запознаете с номинираните и да гласувате за своите любими кулинарни автори ТУК.

Организирани за пръв път през 2015 година, Годишните награди за кулинарни блогове са проект на кулинарния портал Блогодводител. В началото конкурсните категории са девет, а основната цел на организаторите е да срещнат лично блогърите, да обединят обществото на хората с кулинарно въображение и да ги стимулират за неспирните усилия и за позитивното влияние, което оказват върху своята аудитория и огромните любов, време и внимание, които влагат.

Състезават се 34 блога в общо 45 номинации, тъй като един блог може да бъде номиниран в повече от една категория.  13 блогъри отнесоха осемнадесетте награди, като в 3 от категориите победителите според журито и на публиката бяха едни и същи! Впечатления и снимки от наградите на сайта на събитието http://2015.kulinarninagradi.com

През 2016 година категориите бяха увеличени с една, добавена беше Кулинарни пътешествия – за Най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи. В десетте категории бяха номинирани общо 36 блога в 63 номинации, като блогът My Candy Kitchen на Екатерина Мирчева бе номиниран в цели шест категории, а Lussi`s World of Artcraft на Люси Евтимова бе номиниран в четири категории и спечели четири награди! Победителите отнесоха уникални статуетки, церемонията бе предавана на живо във Facebook страницата на Блоговодител, а няколко блогъра се включиха с видео от страна и чужбина, за да станат повече хора част от незабравимата емоция. Връчена бе специална награда Кулинарно вдъхновение, която получи Йоланта Делибозова – Йоли – приятел на Блоговодител и Годишните награди за кулинарни блогове от самото им създаване. Впечатления и снимки от наградите на сайта на събитието http://2016.kulinarninagradi.com

През 2017 имаше 39 блога, разпределени в 72 номинации, като Вкусното ми Хоби със Страст и Любов на Таня Донева и Животът може да е вкусен на Христинка Колева бяха номинирани в пет от десетте категории. Всички присъстващи споделиха радостта си от това, че подобно събитие, което събира на едно място и отличава кулинарните ентусиасти, най-сетне се случва и изказаха надеждата си, че то ще се превърне в ежегодна традиция в живота на тази шарена общност от хора, споделящи страст към гастрономията. Наградата за Кулинарно вдъхновение получи Ева Тонева за вложените много енергия и кретивност в превръщането на храната в изкуство и за множеството кулинарни блогъри, заразени от нейните умения! Впечатления и снимки от наградите на сайта на събитието http://2017.kulinarninagradi.com

През годините признати авторитети помагаха в избора на победители във всяка категория. В журито през 2017 година бяха Иван Звездев, Веселина Славчева и Валери Нешов, през 2016 – Елица Минева от „Кулинарен журнал“, а през 2015 –  Людмила Слокоски, главен редактор на списание BBC GoodFood България и Диана Тилкова-Павлова, директор продажби на Radisson Blu Grand Hotel Sofia. От самото начало неизменни членове на журито са Йоли и шеф Юри Велев – главен готвач на Метро академия, които всеки път помагат с ценни съвети и невероятната си репутация.

Още от стартирането си през 2011 г., кулинарната платформа blogovoditel.com си постави за цел на вдъхновява, провокира и насърчава кулинарната искра във всеки, като дава възможност на кулинарните ентусиасти да споделят своите идеи, знания, истории, впечатления, победи и неуспехи, свързани с храната и готвенето. Към настоящия момент повече от 220 блога индексират рецептите си в Блоговодител, те се категоризират и съхраняват в специално проектирана библиотека, която позволява лесното им намиране и използване. Архивът на сайта надхвърля тридесет и три хиляди рецепти, разпределени в повече от триста категории. Включването на нови блогове в Блоговодител и ползването на библиотеката на сайта от рецепти е напълно безплатна. Основната мисия на blogovoditel.com е да насърчава здравословния начин на живот и разнообразието в храненето.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара