Д-р Петър Димков, внук на легендарния народен лечител

СЛАДКА СМЕС

Приготвяне. Отделя се белтъкът от прясно кокоше яйце и се разбърква добре с 6 равни ч.л. пудра захар и сока от 1 лимон.

Как се приема. Сутрин, обяд и вечер 30 минути преди ядене по 1 с.л.

ЧЕСНОВА ЗАПАРКА

Приготвяне. 30 обелени и ситно нарязани чесънчета и 1 пълна с.л. маточина се запарват с 300 мл кипяща вода. След това се оставят захлупени да киснат цяла нощ. На сутринта се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Чесънът има силно антисептично свойство и е много полезен в този случай.

Как се приема. Двадесет минути след сладката смес (сутрин, обяд и вечер) се пие по 75 мл, подследено с чист пчелен мед, предварително врял на водна баня 10 минути.

ПРОЦЕДУРИ

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) да се взема по 1 ч.л. сода бикарбонат.

Веднъж дневно да се прави 10-минутна парна баня на главата с чай от лайка, засилен с по 1 с.л. чист пчелен мед и сода бикарбонат. След това следва сухо изтриване на лицето.

След парната баня се прави гореща баня на краката.

Накрая се прави сгряващ копрес на гърлото заедно със сливиците от 4 хасени парчета, натопени в камфоров спирт, наполовина разреден с хладка вода, или с обикновена ракия. Изстискват се добре и преди поставянето се поръсват с малко черен пипер. Отгоре се слага мушама и вълнен шал.

ДОБАВКИ

Вместо вода се пие отварка от: бял равнец, лайка и подбел. По 1 с.л. от трите се запарват с 500 мл кипяща вода, ври 5 минути и като изстине, се прецежда.

След всяко ядене да се прави гаргара с отварка от анасон – семе. 1 ч.л. се запарва с 500 мл кипяща вода, ври на тих огън 10 минути и като изстине, се прецежда.

При силна пресипналост или загуба на гласа много полезно е сутрин 5-10 минути след ядене да се прави гаргара с 1 с.л. чист винен оцет.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара