Една-трета от световното население няма достъп дори до най-елементарни санитарни условия, се казва в съобщение на УНИЦЕФ.

Domestos & UNICEF

Лошата хигиена и липсата на санитарни условия причиняват тежки заболявания като диария, която убива по 1 дете на всеки 2 минути.

Всяка година 9 милиона деца под 5-годишна възраст умират по напълно предотвратими причини – голяма част от тези смъртни случаи са причинени от диария и пневмония, а и двете болести могат да бъдат значително намелени например от редовното миене на ръцете със сапун.

Около 5 милиарда души по света нямат достъп до това, което много от нас приемат за даденост – функциониращи тоалетни и добра хигиена.

Същевременно ООН е обявила достъпа до санитарно-хигиенни условия за основно човешко право.

Затова Domestos и УНИЦЕФ стартират обща кампания в България, която цели да повиши вниманието към санитарните проблеми и хигиената на децата. Партньорството в световен мащаб продължава вече 4 години. Само през първата година от него са осигурени по-добри санитарни условия за 600 000 души.

През юли и август тази година всеки може да се включи в инициативата, като закупи специално маркиран продукт на Domestos. 5 % от продажбата на всяка опаковка Domestos 24H Plus или Domestos Total Hygiene ще бъдат дарени за работата на УНИЦЕФ.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара