Вие сте двойка за чудо и приказ и определено се обичате. Даже, ако се замислите, ще признаете, че нямате кой знае какви проблеми. Затова не можете да си обясните как изведнъж любимият човек започва да ви дразни – нещо не е направил както вие искате, не чува какво му говорите, решавате, че напоследък не ви обръща достатъчно внимание, превърта каналите вместо да седне на сложената за вечеря маса или пък твърде дълго говори по телефона.

argument-238529_640

И докато се усетите вече крещите един срещу друг, припомняте си стари кавги, замервате се с минали случки, в които някой от вас е накарал другият да се почувства зле.

В началото тези скандали минават бързо и уж ги забравяте, но с времето огорченията се натрупват, дразните се все по-често един на друг и здравата ви връзка започва да се разпада. Затова е най-добре изобщо да не стигате до скандали или да ги сведете до минимум. Трудно е, но не е невъзможно, обясняват от „Поляната“.

Опитайте се да осъзнаете максимално рано какво се случва.

Усещането, че любимото същество ви дразни започва да клокочи във вас. Ставате кисели, раздразнителни, нервни. Държите се троснато и скоро ще започнете да си изливате яда. Сега е времето да спрете. Опитайте се да не се поддавате на раздразнението, а да разберете причините за раздразнението си. Това ще ви помогне да се успокоите. Ако пък, не ви е възможно да го направите в момента, но усещате, че нещата вървят към скандал, минете към стъпка втора.

Бързо си припомнете 3 неща, заради които обичате партньора си.

Да, не ви помага у дома, но ви подкрепя за нещата, които искате да правите в професията си и ви помага с каквото може, за да постигнете повече.

Иска да гледа телевизия точно в деня, в който според вас трябва да се празнува Свети Валентин, 8-ми март или друг жизненоважен празник, но често ви кара да празнувате само двамата, без повод.

Не ви казва често, че ви обича, а точно сега по някаква причина сте си наумили, че трябва да го чуете. Но пък всяка минута се чувствате спокойни, обгрижени, приласкани.

Ако и това не помага, излезте.

Кажете на половинката си, че имате нужда от малко чист въздух и излезте на разходка преди да сте започнали да се карате. По-добре е да се успокоите, да си проветрите главата и да разберете какво точно е предизвикало желанието ви за скандал. След това се приберете и преценете дали да разкажете на любимия какво ви е минало през главата или е твърде незначително. Дори да решите да си кажете, ще го направите с бистра глава и спокоен тон, без да обвинявате.

Това ще ви спести целия низ от огорчения, с които се замерят двойките, докато се карат. Да, повечето неща не ги мислят наистина, но лошото чувство се утаява и остава. Затова не позволявайте да се стига до там.

Вие сте спокойни, но партньорът ви очевидно е настроен за караница.

Може и такава да е ситуацията. Тогава просто не позволявайте на половинката си да ви въвлича в скандала. Имате предимството да сте спокойни и да не искате да се карате. Затова обръщайте всичко на шега, дръжте се мило или просто ухилени до уши кажете „И аз те обичам.” Разсмеете ли партньора си веднъж, битката е спечелена и е лесно да го отдалечите от лошите мисли, да го успокоите и чак след това да поговорите. Запомнете, никой не може да се скара с вас, освен ако вие не позволите.

heartsickness-428103_640

Бройте до 10 преди да говорите, а ако все пак решите да говорите в състояние на афект, влезте в ролята на коментатор.

Първата част на този съвет вероятно ви се струва доста клиширана, но работи. Ако не изстрелвате всичко, което ви е на устата преди да помислите, ще си спестите много неловки ситуации и обяснения от сорта: „Аз нямах това предвид.” или „Не исках да кажа това.” Втората част е малко по-необичайна, но работи. Пробвайте. Ако не можете да се сдържите и имате нужда да си кажете, давайте, но без обвинения. Опитайте се да разкажете на половинката си как се чувствате в момента и какво предизвиква недоволството ви като коментатор. Не започвайте с „Ти си виновен(а), защото…”. Представете си по-скоро, че сте спортен коментатор и разказвате ситуацията безпристрастно (и значително по-бавно от коментаторите, които сте чували по телевизията). Например „В момента трябва да свърша ужасно много неща, а не ми стига времето. Чувствам се притиснат(а) от всичките задачи и без да искам започвам да се дразня от всичко. Включително от това, че седиш и гледаш телевизия, докато аз жонглирам с всичките си ангажименти. Знам, че сам(а) съм си ги поел(а) и ти имаш нужда от време за себе си и за почивка, но ще ми е по-леко, ако ми помогнеш.” Така партньорът ви няма да се чувства притиснат и изнуден и по-лесно ще види в каква ситуацията се намирате.

Тези съвети са прости и лесни за изпълнение. Е, може би в началото ще ви е малко по-трудно, но с времето ще се превърнат в навик, който ще ви помогне да парирате кавгите в зародиш. Още повече, че партньорът ви определено ще оцени усилията, които полагате и вероятно ще започне да прави същото за вас.

Източник: Поляната

Facebook Twitter Google+

0 Коментара