Ягоди, череши, вишни, кайсии и колекция от плодови бижута. Сезонът на приготвянето на любимите домашни конфитюри започва. Сега можете само за 5 минути да приготвите великолепен конфитюр от любимите ви плодове, използвайки добавките за приготвяне на мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker – Гелфикс Класик 1:1Гелфикс Екстра 2:1 и лимонена киселина.

 

triptih (2)

С тяхна помощ дори ще съхраните витамините, цвета и формата на плодовете. Това е възможно, защото с Гелфикс не е нужно да варите плодовете продължително време, за да постигнете желаното ниво на желираност.

В основата на желирането е естественият продукт пектин, който се съдържа във всички плодове. Колкото по-неузрели са плодовете, толкова повече пектин съдържат и толкова по-твърда желирана консистенция ще добият след топлинна обработка. С узряването на плодовете съдържанието на пектина намалява, съответно и твърдостта при желиране отслабва. Тук идват на помощ Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра. Чрез тях се добавя допълнително пектин към сместа от вече узрели и сладки плодове.

recipe-rezepta-klasichesko-sladko-ot-vishni

Гелфикс представлява правилната пропорция пектин и естествена лимонена киселина, които са необходими, за да се желира конфитюрът от един килограм плодове. При нагрявяване на плодовата маса с Гелфикс, пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре. Освен това, знаете ли, че пектинът намалява увеличените нива на „лошия холестерол” и подобрява функцията на дебелото черво?

recipe-rezepa-iabulkov-konfitur-s-dzhanki-saider

За приготвянето на любимия конфитюр са достатъчни един клиограм плодове и точно претеглено количество захар. За приготвянето смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовете в съд за варене. Сложете сместа да заври, след което добавете останалата захар при постоянно бъркане. След като кипне, варете още 3-5 минути. Накрая горещата смес се разпределя в измити и подсушени бурканчета и те се обръщат с капачките надолу. За по-сладки и зрели плодове се използва Гелфикс Екстра 2:1 с 0,500 кг захар, а за по-твърди и кисели плодове – Гелфикс Класик 1:1 с 1 кг захар.

Вижте как в следващото видео.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара