14-тото издание на Alarma Pun(k) Jazz Fest стартира този петък, 10-ти юли, точно в 22:00 часа в Студио 2 на БНР със специален гост неповторимият музикант –  Виктор Ереро.

VIctor_HerreroКонцертът се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес-София и Посолство на Кралство Испания в България.

Чуйте го!

Испанецът, родом от Толедо, има зад гърба си разнообразен, дори контрастен музикален опит, изградил го в неподправения артист, който днес седи зад това загадъчно име. Израснал в планинска долина до Мадрид, музикантът се учи на църковно пеене от местните Бенедиктински монаси. Междувременно той не се ограничава и започва да учи сам класическа китара и в ранна тийнейджърска възраст създава собствена психеделичната-рок банда „Cicely”, която в продължение на 8 години заема ключови позиции в ъндърграунд сцената на Мадрид. След разпадането на алтернативната банда, испанецът поема по соловата си пътека, намирайки се в призванието си да създава и изпълнява авторски пиано композиции с автентично фолклор звучене, които стават негова запазена марка.

Victor_Herrero1

Виктор Ереро е същински виртуоз, който с лекота борави със своята китара, с която  те отнася в онзи романтичен свят сред испанската природа. С двата си самостоятелни албума: Anacoreta (2009) и Estampida (2013), той успява да пренесе всеки още от първото преслушване в тази атмосфера на безгрижие и лекота. Освен тях, испанецът има и съвместен албум с Джозефин Фостър с тяхна автентична интерпретация на испанските народни песни, колекционирани от Федерико Гарсия Лорка. За този албум престижният музикален сайт Pitchfork описва звученето им  „винтидж“, отнасящ те в „безвремието“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара