… И пристигнал от съседното кралство принцът на бял кон, целунал принцесата, три дни яли, пили и се веселили, а после заживели задружно и честито до дълбока старост… Ако сте над 12-годишна и все още вярвате, че това ще се случи на вас, само веднъж да успеете да биете световния рекорд по брой селфита, посетете незабавно лекар.

bride-690292_640

Дори и да срещнете иноземеца (защото учене или работа са ви отвели в друг край на света, където иноземците статистически преобладават), той почти сигурно няма да е принц и едва ли фактът, че се е родил по други ширини, ще го направи непременно по-хубав, по-умен, повече обичащ. Чужденците, мили момичета, са същите мъже като нечужденците – т.е. добри и лоши, свестни и не толкова, пълни с хумор, сатира и забава и огромна нужда да бъдат обгрижвани, а понякога и изоставяни.

Разбира се, фактът, че кълнете на екзотичен език, когато събирате чорапите му из цялата къща, вероятно ще бъде плюс в ранните години на съжителството ви.

Не споря, че някои крият своите географски особености – например, изтръпват, когато трябва да изпият на екс петата ракия за деня на поредната среща с българската рода. Да им се чуди човек колко са неустойчиви!

В този брой сме събрали букет от чудесни авторки, които разказват от първо лице своите щастливи или недотам сполучливи премеждия в браковете си с чужденци. Аз ги четох и се смях и тъгувах с тях. А после вдигнах мислено тост за мъжете по всички земни кълбета, които ни карат да прималяваме от любов, желание и понякога, само понякога – от истинска ксенофобия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара