Става дума за прополисова тинктура. Оказва се, че освен че лекува белодробни и простудни заболявания, тя успокоява нервите, подобрява съня и общото благосъстояние.

За приготвянето на сместа се препоръчва да се използва 10% тинктура от прополис, продавана във всяка аптека. Шишенце от 25 мл е достатъчно за наистина дълго време. Средството е евтино, а употребата му е много ефективна и ще усетите веднага.

На 100 мл горещо мляко трябва да добавите само 20 капки прополис, разбъркайте добре и приемайте преди лягане в продължение на 10 дни веднъж месечно. Курсът трябва да се повтаря в продължение на 4-6 месеца.

Това средство от народната медицина може да се дава на деца. И след първото прилагане на тинктура от прополис и мляко можете да забележите положителен ефект при лечението на настинки. Трябва обаче да се отбележи, че за деца в предучилищна възраст пропорциите са малко по-различни. На 1/3 чаша топло мляко се добавят 1-2 капки прополис. Напитката трябва да се пие и през нощта.

Какви са ползите от тинктурата от прополис и мляко?

Ако имате гастрит, панкреатит, пептична язва, чернодробно заболяване, трябва да приемате това средство в продължение на шест месеца, за да подобрите състоянието си.

При жените напитката помага за нормализиране на менструалния цикъл. Освен това тя намалява количеството на вредния холестерол в кръвта, лекува различни кожни заболявания, включително екзема.

Има и положителен ефект от топлото мляко с тинктура от прополис върху стабилизирането на психиката. При редовна употреба отрицателните мисли си отиват и човек подсъзнателно се настройва към положителните.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара