Бионсе стана първата чернокожа жена, заела първа позиция в класацията за кънтри албуми на „Билборд“ от създаването й през 1964 г., създавайки история, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тя отбеляза историческото постижение с новия си албум Act ll: Cowboy Carter.

По-рано албумът оглави водещия чарт Билборд 200, който обхваща всички жанрове.

Act ll: Cowboy Carter е осмият албум, с който Бионсе покорява върха в престижната класация.

Като чернокожа жена, обърнала се към кънтри музиката, певицата се противопоставя на стереотипните асоциации на жанра с бели изпълнители.

Бионсе загатна, че се е насочила към кънтрито, когато пристигна на тазгодишните награди „Грами“ в каубойски одежди, като по този начин направи изявление, без да каже и дума.

След това, по време на Супербоул, изпълнителката пусна две хибридни кънтри песни – Texas Hold ‘Em и 16 Carriages, което в крайна сметка доведе до издаването на „Cowboy Carter“.

През февруари Texas Hold ‘Em зае първото място в чарта за кънтри песни. Така Бионсе стана първата чернокожа жена, оглавила и тази класация.

Преди броени дни певицата стана и първата чернокожа изпълнителка, оглавила с кънтри албум британската класация, както и първата, която същевременно е начело и в чарта за сингли с кънтри песен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара