Съществува един много неприятен проблем, който разваля живота на много хора, особено на възрастните. А една проста напитка с желатин, разреден във вода, ще ви помогне да се отървете от него.

Става дума за болката в ставите. В аптеките, разбира се, можете да намерите много различни препарати за това заболяване, но можете да опитате и домашна рецепта, която помага не по-зле. Тя съдържа само две съставки и е достатъчно проста за приготвяне.

Какво представлява желатинът: основна информация

Въпреки че използваме желатин почти всеки ден в кухнята, например за приготвяне на десерти или конфитюри, употребата му може да бъде много по-широка. И всичко това благодарение на огромния потенциал, който се крие в този невзрачен хранителен продукт.

Полезно е да знаете, че желатинът съдържа, наред с други неща: голямо количество протеини, витамини от група В и минерали, включително желязо, магнезий и калций. Освен това той съдържа ценен колаген, който има огромен положителен ефект върху съединителната тъкан, ставите, костите, както и върху кожата, косата и ноктите.

Как да разредите желатина правилно, за да го пиете

Вземете 125 мл вода и разредете в нея 2 чаени лъжички от най-разпространения желатин. Оставете сместа за една нощ, за да набъбне. На следващия ден напитката трябва да се изпие на празен стомах.

Такова средство помага да се отървете от болките в ставите, особено ако го пиете редовно. Ако вкусът на желатина не ви допада особено, можете да добавите към напитката малко мед или лимонов сок.

Все пак, преди да започнете лечение в домашни условия, задължително се консултирайте с лекар. Всеки случай е различен, затова е необходимо мнението на специалист.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара