За съжаление, едни от най-разпространените симптоми на 21 век са тревожността и стреса. Натоварената работа, семейството, множеството задължения, сметки и поддържане на социални контакти понякога може да бъдат доста сложни задачи. Затова в днешната статия, ще ви помогнем да се справяте по-лесно със симптомите на тревожност и стрес с няколко лесни стъпки.

Успокояващи дейности

Едно от нещата, които може да правите е да включите успокояващи дейности във вашето ежедневие. Започнете да използвате етерично масло срещу стрес и тревожност, рисувайте, пишете си в дневник, запишете си няколко утвърждаващи мисли, започнете да четете по-често любим жанр, обърнете внимание на спорта. Всички тези и още много дейности биха били чудесни опции за първоначално действие при поява на тревожност.

Различните творчески дейности ще ви помогнат да се отпуснете, а физическите упражнения да отделяте хормон на щастието. Не забравяйте да проверите и етеричните масла тук: https://www.eterika.eu/collections/eterichni-masla

Поемете дълбоко въздух

Тук говорим и в преносен, и в буквален смисъл. Започнете да не се виждате с хората, с които не ви е толкова приятно, ако имате такава възможност. Обръщайте повече внимание на себе си и собствените ви нужди. Насладете се на време само за вас, различни терапии, масажи и дори консултация със специалист. Не забравяйте да пробвате различни техники за справяне с тревожността, включително и тези, които включват 5-те сетива.

Относно буквалното, контролирано дишане ви препоръчваме да поемете въздух бавно през носа и да издишате през устата. Направете няколко пъти това упражнение и сами ще се убедите в резултата.

Споделете на близките си

Понякога си мислим, че говорейки за проблемите си с близките ни ги натоварваме. Наистина, това може да бъде вярно, но ако имате нужда е добре да го направите, за да може заедно да вземете по-ефективно решение. “Споделен проблем е половин проблем”, не случайно тази фраза е толкова широко употребявана. Споделете за тревогите си и ако се налага намерете специалист, с който да започнете да работите по-редовно. Ще се почувствате разбрани, подкрепени и себе си.

Върнете се към обикновената рутина

Един от най-добрите начини да си дадете малка почивка е да се върнете към обикновената ви рутина. Поддържайте добра хигиена, хранете се по-здравословно, работете и правете някакво хоби. Това ще ви бъде достатъчно в началото, за да може да поддържате добро психическо здраве. Препоръчваме ви след това да включвате постепенно социализирането, което е неизменна част от добрия живот на човека.

Връщането към основната рутина ще ви помогне да мислите само за най-важното, без да се фокусирате силно върху останалите дребни и не толкова важни дейности. Може би сте запознати, че много често, когато хората са пред “бърнаут”, се изолират и правят само основните неща в живота си. Това ще ви помогне да се заземите и отново да погледнете навътре към себе си.

Етеричните масла могат да бъдат едно много добро допълнение към цялостното реновиране на психическото ви здраве. Не забравяйте да ги използвате ежедневно и да ги комбинирате за по-добър ефект. Движете се повече, хранете се здравословно и дайте крачка назад, за да може да си починете психически.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара