В съботната сутрин на изминалия уикенд столицата посрещна четвъртото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло дамско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“. Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, а на място да поздрави лично участничките присъства г-жа Стефани Петибон, заместник-ръководител на дипломатическата мисия и Първи съветник на посланика.

Инициативата на BIODERMA и Спортен клуб Бегач се разраства все повече – от 300 регистрирани участнички в първото издание през 2019-та тази година организаторите отбелязаха

над 800 записани жени и деца,

сред които и рекорден брой заявки в отборната категория „Мама и аз“ – 102 двойки.

В най-предизвикателната дистанция – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 18:22. Подгласничките ѝ Валерия Димитрова и Ния Йотова завършиха с резултат съответно с 19:34 и 20:07. Дистанцията от 3 километра покори Тоня Тонева с резултат 11:48, следвана с няколко секунди от Маринела Цекова с 11:54 и Владимира Суванджиева с 12:15. Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара „Мама и аз”, с време 13:27.

Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Цветелина Христова и Дария с 13:33 и Диана Найденова и Стилиян с 14:51. Освен продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили за всички финалисти, трите най-бързи двойки получиха специални награди от DECATHLON, тазгодишен партньор на събитието, под формата на ваучери за покупки в магазините на марката.

Най-бързата тийнейджърка беше Лаура Гравийон с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 13:30, следвана от Ванеса Димитрова със 13:40 и Даниела Николова с 14:26. Специална награда първата девойка получи от Френски институт в България, които отново застанаха зад инициативата.

Акцент на събитието бяха и участничките, решили да дойдат в забавни и необичайни одежди. Журито модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза за „Най-оригинален костюм“ на Дебора Локхарт и Алфи, състезаващи се в категория „Мама и аз“, а второто и третото място „по творчество“ заеха Оля Тодорова и Илона Манчева и Йоана, отново от категорията

„Мама и аз“.

Тина Тенева, състезаваща се в категорията TEEN, беше и късметлийката, която спечели двоен билет до Париж от партньорите на събитието Air France.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието –  кампанията “Заедно сме в училище без граници” на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара