Ако се озовете в Краби или района му – един от известните туристически центрове в Тайланд – отделете половин или цял ден за невероятна, да – не преувеличавам –  СПА наслада в горещи термални извори насред тропическа гора.

Мястото е Wareerak Hot Spring Spa и се намира на около 70 километра от град Краби. Където и да сте отседнали в района, от СПА центъра ще дойдат да ви вземат сутринта с климатизиран миниван, а после ще ви върнат в хотела.

СПА центърът възниква, след като през 1989 г. в района случайно е открит термален минерален извор. После водата е тествана от международни лаборатории и сертифицирана като минерална лечебна вода.

Днес, сред красива тропическа растителност, центърът предлага ексклузивно СПА изживяване – за ден, или пък за цяла ваканция – ако изберете да отседнете в някоя от уютните и красиви дървени къщички във вилното селище в джунглата.

СПА изживяването започва с ароматен билков чай и захвърляне на всички дрехи – не ви е нужен ваш бански – жените обличат свободни минироклички, мъжете – местни бермуди, от лека памучна материя, която дава пълна свобода на тялото. С бельо за еднократна употреба. Следва лек масаж с ексфолиация на цялото тяло със скраб от органични растения. И идва ред на басейните. В комплекса са обособени 5 отделни групи с басейни – с гореща, топла и студена вода, които редувате под вещите напътствия на терапевтите. Самите басейни са оформени в естествената си среда и може да се пъхнете под течащата в тях вода. Носят ви вода в горещия и кокосов орех със сламка в най-студения накрая.

Време е за тайландска йога, която намества енергийните потоци в тялото. После идва масаж с билки на врата и гърба на брега на басейнчето и вкусен обяд с пресни местни продукти. Може да заявите менюто предварително в зависимост (направете го)от това дали сте фенове на местната люта храна, или предпочитате по-малко пикантни ястия.

Време е за звездата в СПА преживяването –

60 минути тайландски масаж в отделна беседка сред фантастичното зелено наоколо и под ромона на реката наблизо.

Да попаднете в Тайланд и да не преживеете (и то не веднъж) традиционен тайландски масаж е непростим пропуск. Можете да го направите буквално на всеки ъгъл навсякъде в страната, и то евтино. В края на СПА изживяването в джунглата обаче ви общавам, че ще се почувствате като току-що накърмено новородено.

Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните линии, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото. Когато те са блокирани, се появяват физически и емоционални проблеми. Затова и основната цел на тайландския масаж е да отблокира всички пътища в тялото и да помогне на масажирания да постигне вътрешна хармония – събиране на тялото, ума и духа в едно.

Масажът може да бъде сух, докато сте облечени в леки дрехи, или с масла. Какъвто и да изберете, можете да сте сигурни, че ще изхвърлите стреса, ще облекчите болките в мускулите и ставите, мигрената и главоболието, ако страдате от тях. Масажът е нежен и никога болезнен. Ефектът му се дължи на намаляването на производството на млечна киселина и отделянето на много ендорфини – за пълна релаксация.

Не се ли стремим цял живот към хормона на щастието?

Вижте с какви още СПА пакети може да се поглезите на www.wareerak.co.th

Facebook Twitter Google+

0 Коментара