Сезонните промени не са лесен тест за всяка кожа. През пролетта тялото се възстановява по нов начин. Поради това кожата може да пострада – появява се прекомерно количество себум, или обратно, сухота и лющене. За да помогне на кожата да се справи със стреса, трябва да преразгледате ежедневния ритуал на самообслужване.

Основният акцент през пролетта трябва да бъде грижата за защита от слънцето и възстановяване на кожата след зимата. През този период слънчевите лъчи също могат да  предизвикат повишена пигментация.

Слънцезащитна козметика: антипигментация

С настъпването на пролетта, козметолозите съветват вместо дневен крем да използва слънцезащитен крем с минимално ниво на SPF 20-30. Това ще предотврати неравномерната пигментация и преждевременното стареене на кожата, тя ще е овлажнена и защитена от UV лъчите.

Един от водещите производители на слънцезащитна козметика в продължение на много години остава френската компания Clarins. За светла, тънка и чувствителна кожа е по-добре да се използва слънцезащитен крем с допълнителна защита SPF 50.

Грижа за възрастната кожа

След зимата тялото е отслабено, което засяга и състоянието на кожата. Сухотата и лющенето, зачервяването и алергиите са чести сред дамите със суха и чувствителна кожа.

Експерт в областта на козметиката против стареене е  френската марка Filorga. Колекцията Medi-Cosmetique е неинвазивно, но ефективно решение на възрастовите проблеми.

Едно от най-популярните и ефективни средства е кремът за бръчки Filorga Time Filler. Действа на три нива – отпуска кожата, елиминира бръчките и предотвратява повторното им появяване. Основните компоненти на крема са: Трипептид – отпуска и освежава кожата, хиалуроновата киселина – запълва дълбоките бръчки, растителен екстракт – предотвратява дехидратацията на кожата.

За да подобрите ефекта на кремове, гелове и маски, трябва да обърнете внимание и на диетата си – добавете повече пресни зеленчуци, плодове и риба. Погрижете се и за хидратацията си – пийте достатъчно вода. С такъв интегриран подход скоро ще се радвате на еластична, здрава, бляскава и чиста кожа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара