Ако говорим за лукс и мечти, най-доброто тяхното олицетворение в Египет са хотелите от луксозната верига Rixos Hotels, която е със седалище в Анталия, Турция.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Луксозната хотелска верига е сред най-бързо развиващите се в света, благодарение на безкомпромисния си микс от красиви локации и места за настаняване и

първокласни изживявания за гостите –

турско гостоприемство, уелнес и СПА, храна и напитки с най-високо качество и огромно разнообразие. Концепцията Ultra All Inclusive включва най-доброто от света. Да, дори и да закопнеете за гроздова ракия, ще намерят вариант, макар и с италианска грапа. И са само на по-малко от три часа полет до Шарм ел-Шейх или Хургада с чартърите на Emerald Travel.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Rixos Hotels управлява близо 30 първокласни курорти и хотели в Турция, Швейцария, Хърватия, Русия, Казахстан, OAE и Египет. Сред тях са два от най-емблематичните хотели в Анталия, които българите вече познават и обичат – Rixos в Белек и Land of Legends – истински воден „Дисниленд“, рай и за децата, и за порасналите деца у всички нас.

В Египет групата управлява 4 хотела, които са създадени за наслада на всички сетива на гостите – Rixos Sharm El-Sheikh Adult Friendly (само за гости над 16 г.) и съседния Rixos Premium Seagate (с фантастичен аква парк за деца) в Шарм ел-Шейх, чисто новия Rixos Premium Magawish Suites & Villas в Хургада и Rixos Alamein на брега на Средиземно море в Александрия.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

А петият проект на Rixos Hotels в Египет, най-големият тематичен развлекателен парк от типа на „Дисниленд“ – с прилежащи ризорт, хотели, ресторанти, многобройни басейни и плаж се строи в момента и скоро ще постави Шарм ел-Шейх на картата на детското щастие, наравно с Париж, Калифорния и Флорида.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Rixos Sharm El-Sheikh е първият хотел на веригата в Египет, създаден на живописно място в Шарм ел-Шейх, където планината Синай среща морето.

От октомври 2020 г., когато до него се появява Rixos Premium Seagate (четете за него на следващите страници) Rixos Sharm El-Sheikh преминава към концепцията Adults Friendly – т.е. гостите тук трябва да са навършили 16 години. Съседният хотел пък е рай за семействата с деца. Неговите гости могат да оставят децата си на аниматорите и да дойдат на купон или вечеря в Rixos Sharm El Sheikh, а възрастните да отидат на плажа при съседите или в аква парка, ако им липсва детска глъчка. Между двата ризорта има денонощен безплатен шатъл, достъпни са и пеша, и през плажа.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Rixos Sharm El-Sheikh си печели славата на най-романтичното място в Египет – тук е притегателен център за влюбени, младоженци на меден месец, двойки, празнуващи годишнини, приятелски компании.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Купоните в ризорта са страхотни, благодарение на добрите гостуващи диджеи, танцьори и аниматори. Rixos Sharm е прочут със своите плажни партита – всеки ден можете да посрещнете залеза на брега на морето в Sunset Lounge с музика на живо, танци, многообразие от коктейли и шампанско. След вечеря танците се пренасят в амфитеатъра, също на брега, а всяка вечер шоуто и артистите са  различни.

Въпреки партитата, ризортът предлага спокойствие сред над 1000 палми и богата растителност. Хотелът разполага с 660 стаи, стилни и комфортни, но огромната му изключително умно и добре проектирана площ в нито един момент не ви създава усещане за пренаселеност – всеки гост има пространството, за да се чувства добре и лежерно.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Хотелът има собствен пясъчен плаж, 7 басейна и 6 бара, един основен ресторант и 7 а ла карт.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

А ла карт ресторантите изкушават с морска, индийска, турска, бразилска, японска кухни, барбекю на открито. В бразилския La Churrascaria ще ви изкушат с шишовете с агнешко, телешките стекове и скаридите на барбекю. В шатра за турско гюзлеме и айран може да похапнете по всяко време.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

Ризортът разполага с обширен пясъчен плаж с дълъг романтичен мостик, на който често може да видите фотосесии с развяващи се шлейфове на дълги рокли – комплексът предлага професионален фотограф за всички влюбени двойки, както и за инфуенсъри. Можете да разгледате част от снимките под хаштага  #rixosmoments в Инстаграм. И въобще тук са се погрижили за няколко специално създадени сета, готови за инстаграмабъл кадри.

Rixos Sharm El-Sheikh emerald travel

За привържениците на здравословния начин на живот са детокс баровете и заниманията при професионални треньори по йога, зумба, пилатес и други занимания. Комплексът предлага богати възможности за плажни спортове, водни занимания, анимация през свободното време.

Anjana Spa също е неразделна част от всеки ризорт, носещ името Rixos. Освен традиционните сауна, парна баня и джакузи, тук ви очакват всякакви ексклузивни терапии и масажи.

Вижте оферти за почивка в романтичния Rixos Sharm El-Sheikh от Emerald Travel

Facebook Twitter Google+

0 Коментара