Пролет, слънце и нито звук за едно от най-омразните словосъчетания от известно време – „новото нормално“. С бодра крачка и увереност се върнахме в офисите, но дали приказката свършва с познатото и „заработили щастливо“…

Е, такава е човешката природа – няма пълно щастие и все нещо не е идеално. Но пък с малко съвети за ергономия и правилните технологии, можем да се доближим до така бленувания комфорт.

Решението не е нито изненадващо, нито ново – просто вземете най-добрия офис монитор, който можете да си позволите. И тук веднага идва и нашата препоръка – Philips 243B9. Това е модел с 23,8-инчов диагонал и Full HD (1920×1080) резолюция, която да ви осигури достатъчно детайли в този размер. По-голямата екранна площ ще ви позволи да наблюдавате поне две приложения едновременно и да прехвърляте информация между тях, а това е съществена част от съвременните офис задачи.

Защо започвам с монитора?

Тези от нас, които се борят с малкото пространство у дома и трябваше да сгъчкат работно място между печката и хола, съобразено с пръснатите играчки и един куп други джунджурии, вероятно са страдали от размера на екрана на своя лаптоп. Но просто не са имали място, бюджет или пък не са знаели колко по-удобно и за тях самите, и за очите им е работата с монитор.

Ако за завръщането в офиса просто сте взели тефтера и лаптопа под мишница, вероятно социално ще се чувствате чудесно сред колеги, но работният комфорт няма да е желаният.

монитор филипс

Екранът е този, с който ще получите достатъчно екстри и малко повече пространство за удобство на окото и ежедневната работа.

Мониторът има класически дизайн в черно и стабилна стойка, която може доста повече от това да служи за поставка на малки предмети. Тя позволява накланяне, завъртане и коригиране на височината на екрана, което гарантира, че ще го разположите по най-удобния за вас начин. Тънките странични и горна рамка правят дизайна модерен и същевременно подобряват фокусирането върху съдържанието. Няма да имате проблеми с настройката на Philips 243B9, която спазва дългогодишните традиции – физически бутони и семпли екранни менюта. Има и по-модерен начин да го направите – чрез софтуера Smart Control на Philips директно с мишката.

Моделът ще ви предложи и няколко предварително зададени настройки за различни типове употреба – офис програми, филми, четене и др., така че няма да се наложи да задълбавате в параметрите. Изобщо Philips 243B9 е създаден така, че да работи добре още от кутията (цялата опаковка е от 100% рециклирани материали) и може би единственото, което ще искате да настроите ръчно, е режимът LowBlue, който намалява вредната синя светлина. Благодарение на него и на технологията Flicker-Free няма да имате проблеми с трептенето и от там с главоболие, парене и напрежение в очите.

монитор филипс

Един от най-субективните фактори при използване на монитор е качеството на картината. В случая IPS панелът гарантира не само отлично цветово богатство, но и висок контраст, както и широки ъгли на видимост – нещо, което ще оцените, ако се налага да дискутирате показаното на екрана с колеги около вас.

Основната екстра оставихме за десерт – Philips 243B9 разполага с USB-C порт, така че да свържете лаптопа си само с един кабел, който служи за предаване на аудио, видео и данни и същевременно осигурява до 65W ток за зареждане на преносимия компютър. Ако още не сте използвали тази супер удобна екстра, не чакайте нито минута повече.

А и така ще можете да свържете всички USB кабели директно към монитора, за да не се налага да ги разкачате всеки път. Честито, бюрото ви вече е много по-широко!

Друга „невидима“ екстра, която може да не забележите, е скритата в горната част уеб камера. Тя изскача и се прибира ръчно по ваше желание и поддържа Windows Hello за бързо вписване. Качеството на изображението е добро и можете спокойно да я ползвате като основна за видео разговорите си.

А закъде сме тръгнали без нов лаптоп?

MSI – Prestige & Modern лаптопи

Насочвам погледите към марка, която колкото е позната като лидер сред компютърните компоненти, толкова остава нишова само за познавачите в бранша. Но пък хубавата новина е, че отвориха своите модели не само за гейминг, но и за бизнес хора, които искат да работят продуктивно (разбирайте лаптопа да е бърз и да не „зависва“) и в същото време да имат достатъчно леко за пренасяне и красиво решение. А най-хубавото е, че моделите имат и издръжлива батерия – в случай, че след две години работа в изолацията на собствения ни дом – шумът и изолацията на работното място ни дойдат в повече и имаме нужда да грабнем лаптопа и да сложим слушалките и да седнем на чаша ароматно кафе в близкото заведение.

Батериите стават все по-голямо предизвикателство точно, защото хората искат бързи машини, със страхотни екрани, леки, за да се побират в голяма дамска чанта – но в същото време да имат свободата да не носят зарядно със себе си. И ако македонецът би възкликнал: Е, такова животно, нЕма“, ние виждаме, че производителите са съвсем близо до пълното щастие.

MSI – Prestige & Modern

А и нали само няколко абзаца по-горе разказах за Typ-C зареждането на лаптопа. Мога също да издам, че аз самата и на работа, и в работния си кабинет у дома имам монитори (Philips) и към двата свързвам лаптопа си по този начин. Честно казано – дори не зная къде ми е зарядното въобще – и дали съм го извадила от кутията. Тази функционалност е абсолютното доказателство, че напредването на технологиите улеснява живота ни и минимизира необходимостта да се тревожим за излишни неща – като например „взех ли си зарядното“ като бързах за работа сутринта:-).

Но да се върнем на драконовските (драконът е символ на бранда) модели на MSI – Prestige & Modern.

От външния вид още – говорим за естетика. Изчистени форми и избор от класически цветове. В същото време технологията True Pixel ни носи живи и наситени изображения на екрана. И това с по-добро отвеждане на топлината, по-хубав звук и допълнителна сигурност чрез пръстов отпечатък и/или разпознаване на лицето. Последното е особено важно, ако като мен не обичате да пишете и помните пароли.

14 и 15,6 инчовите дисплеи на моделите Modern от своя страна имат куп други екстри, в които ще се влюбите – от обръщащият се на 180 градуса екран за по-лесно споделяне, през уголемения тъчпад и пълноразмерната клавиатура – това са все екстри, с които толкова бързо ще свикнете, че буквално ще се питате – защо ли досега не съм работил по този начин!

Отговорът от моя страна е, че истински се надявам да съм в полезна с тези съвети и да направя работата у дома, в офиса, навсякъде по-комфортна и… продуктивна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара