Когато бебето навърши 6 месеца, трябва да го заведете на офталмолог. Ако всичко е наред, детето трябва да бъде прегледано отново в периода между 3 и 5 годинки. Трябва да подходите с повишено внимание, ако в семейството ви има страдащи от очни проблеми и заболявания.

Detski_ochila (4)
За да следите състоянието на детските очички, трябва да посещавате детски офталмолог поне веднъж годишно.
В никакъв случай не бива да отлагате прегледа за времето, когато детето тръгва на училище! Не забравяйте, че ако детето ви не вижда добре, то най-вероятно не знае за това или не може да Ви каже. Колкото по-рано се открие определен проблем, толкова по-голям е шансът да се коригира.

Как да защитим детските очи?

Съвременната корекция на зрението може да предотврати развитието на късогледство, а специалните покрития, които имат стъклата, осигуряват допълнителна защита за очите. А ако детето вече има проблеми със зрението и лекарят му е предписал очила, в никакъв случай не отлагайте посещението в оптиката.

Как да намалите опасността от късогледство?

Препоръките на повечето лекари се свеждат до това, да се ограничава времето пред компютъра и задължително да има паузи по време на „работата”. Разбира се, всичко това е правилно, но понякога е абсолютно неизпълнимо. Въпреки че е във ваши ръце да защитите детските очи от вредното влияние на компютъра и телевизора, съвсем не е правилно те да бъдат напълно забранени. Правилото тук е не детето да не гледа изобщо телевизия или да не играе на компютъра, а да го прави правилно. Да прави почивки, за да могат очите да си починат от напрежението.

Detski_ochila (1)

Какви очила са подходящи за децата?

Някои деца не обичат да носят очила и те често „забравят” да ги сложат или вземат. Те мразят усещането, че носят очила. Смятат, че другите ще им се присмиват, че вече няма да могат да спортуват, момчетата / момичетата вече няма да ги харесват…
За децата е от изключително значение да предизвикват добро впечатление сред съучениците, приятелите и всички останали деца. С хубави очила те ще се чувстват уверени и стилни. Формите на детските очила са многобразни. Цветовете са свежи и ярки: зелено, синьо, розово, оранжево и др. Освен очилата в типично „детски стил”, може да намерите и такива модели, които са копие на тези за възрастни.
Освен това очилата трябва да са: леки, здрави, изработени от антиалергичен материал, комфортни и удобни, да осигуряват достатъчна видимост.

При игра и разходка на вън препоръчително е децата да носят качествени слънчеви очила, които да осигуряват 100 % UV защита.

При избора на детските очила е много важно да се обърнете към специалист. Единствено в специализираните оптики ще ви помогнат да направите правилен избор на очила, като в същото време вземат предвид и всички индивидуални особености.

Верига оптики Grand Optics & Joy Optics  обявяват 30 % намаление на всички детски продукти (слънчеви очила, диоптрични рамки, стъкла и аксесоари) до края на месец юни.

Единствената в България специализирана детска оптика Kid Optics се намира на адрес София, бул. Мария Луиза 41 (на ъгъла с Цар Симеон).
Там можете да направите преглед при детски офталмолог след предварително записване на телефон 0884 / 20 11 23.
За всички родители от градовете Варна и Бургас, най-голямо разнообразие от качествени детски очила можете да намерите в  специализираните детски оптични корнери в Grand Mall Varna (ниво -2)  и Mall Galleria Burgas (партер).

Detski_ochila (5)

За повече информация:

www.grandoptics.bg

www.joyoptics.bg

www.kidoptics.bg

https://www.facebook.com/joyoptics?ref=hl

Facebook Twitter Google+

0 Коментара