Ново за българския пазар мобилно приложение ще улесни живота на шофьорите и пътниците, обявиха от компанията VOZZi, която съществува в Европа от 6 години, но едва от началото на май има офис в България. Апликацията предлага пътна помощ по начин, несъществувал досега у нас, като няма значение дали при пътния инцидент инсталиралият приложението е шофирал, или просто се е возел в автомобила.

Иновативното приложение е налично за всички мобилни операционни системи и свързва доставчици на пътна помощ с потребителите, които имат нужда от нея. Работи на цялата територия на Европа и в азиатската част на Турция – на родния език на клиента. Тоест където и да закъсате в Европа, с един клик на бутона за пътна помощ (или ако нямате интернет, с позвъняване на *9919) ще ви локализират и ще ви окажат съдействие на български.

Целта на VOZZi е да създаде уникална платформа за предоставяне на автомобилни унифицирани услуги, премахвайки тяхната сложност и позволявайки дигитална трансформация, която помага както на партньорите, така и на клиентите, съобщи на специална пресконференция управляващият директор на VOZZi за България и Румъния Атанас Ангелов. За да се възползвате от новата услуга, достатъчно е да свалите приложението VOZZi, да го стартирате и да въведете регистрационния номер и модела на автомобила.

Един и същи автомобил може да бъде въвеждан от няколко потребителя, а един потребител може да въведе до три автомобила. Активацията става до 72 часа след инсталиране на приложението и създаването на акаунт. Засега потребителят може да избира между 4 варианта: VOZZI Start, VOZZI BG (за пътна помощ в България), VOZZI Europe и VOZZI Europe MAX, която включва и азиатска Турция. VOZZI разполага с над 1500 камиона за пътна помощ на територията на Европа и Азия.

В случай, че произшествието е на територията на чужда държава, VOZZI покрива разходите за ремонт, хотел, кола под наем и продължаване на пътуването на всички пътници в колата, както и прибирането на автомобила – без ограничение на разстоянието.

Разбира се има и някои условия. На първо място при регистриране на приложението, то трябва да е направено от България. По време на аварията не е задължително притежателят на приложението да кара колата. Той може просто да е пътник.

Холдингът е базиран в Нидерландия, а кол центърът му – в Белград, откъдето идва първоначално този стартъп. През 2022 VOZZi се разширява в България, Румъния и Унгария. До момента платфирмата е помогнала на 3900 души претърпели авария. Плановете са услугата да бъде пусната в още 10 държави през 2023 г.

„Фокусът на компанията е да предложи бърза и проста услуга, която да ни извади от затруднение на пътя“, сподели Атанас Ангелов, който представи мениджърския си екип и обяви, че на тазгодишното автомобилно изложение в София до 12 юни ще бъдат раздадени 20 000 стартови пакета на VOZZi. Специално за събитието от Белград бе пристигнала и Маркетинг директорът на компанията Невена Стефанович.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара