Поколения жени са се борили да постигнат вагинален оргазъм, вярвайки, че нещо не е наред с тях. Поколения мъже са полагали усилия в леглото и са се разочаровали, без да разбират какво правят не както трябва и защо партньорката им не може да „свърши“, въпреки техните  интензивни и упорити движения с тяло.

вагинален оргазъм

Години на неразбиране и опити за намиране на точния начин за оргазъм във вагината – всичко това се основава на фалшивата идея, че вагината е създадена да се наслаждава на проникването и не може да бъде иначе.

Но за какво става дума и къде всъщност да търсим блаженство?

За съществуването на магическата точка за оргазъм, а именно, разположената някъде във влагалището G-точка, светът за първи път чува от немския гинеколог Графенберг. И тогава човечеството решава: като намери тази точка и щракне върху нея, мъжът веднага автоматично става отличен любовник.

В същото време жените започнаха агресивно да се подлагат на тренировки и упражнения за развитие на G-точката, а след това и за увеличаване на тази зона с помощта на инжекции с хиалуронова киселина. И всичко това в опит да се отървем от стереотипа „жена без вагинален оргазъм е сексуално по-зле“. Удобно теза за манипулиране!

Но през 2005 г. урологът Хелън О’Конъл публикува изследване, базирано на ЯМР изследване на клитора. Оказа се, че G-точката – чувствителната зона във влагалището – не е нищо друго освен артикулацията на долната част на клитора! Чрез докосване на точка от предната част на вагината, клиторът просто се стимулира, само че отвътре. Много любители, професионалисти и учени разбраха тази интересна тема. Но мистериозният вагинално-клиторен оргазъм се превърна за научната общност в самия Бермудски триъгълник, в дълбините на който изчезва цялата информация, логика и теория.

Сега учените стигнаха до консенсус, че популярната G-точка е част от клитора, а вагиналният оргазъм е просто социална конструкция. Но призракът все още броди в обществото – ами ако вагинален оргазъм се постига чрез стимулиране на други области на вагината?

Няма да стане, защото във влагалището почти няма нервни окончания.

Могат ли жените да усетят тампона или менструалната чашка вътре? Повечето жени ще отговорят отрицателно. Разбира се, чувствителността може да се тренира (мастурбацията помага), но не там, където няма и никога не е имало нервни окончания.

Чувствителността се повишава само в първата трета на влагалището, точно там, където са разположени клиторалните луковици. Така клиторът печели битката на оргазмите – както и да обърнете жената, от която й страна да я приближите, постигането на върха на удоволствието зависи от клитора.

Въпреки това изследванията продължават и предстоят още много интересни и важни открития. И всяка жена, ако желае, може да допринесе за изучаването на оргазма! Точно сега.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара