Най-откровените, най-знаковите и най-забавните моменти от живота на една майка, облечени в думи и цветове от талантливата Неда Малчева в книгата „Ще видиш ти, като родиш!“.

Ще видиш ти като родиш

„Ще видиш ти, като родиш!“ е единствено по рода си издание за майчинството, което има уникалната способност да ви разплаче от смях и да ви разсмее от умиление (или от напрежение), независимо дали вече имате опит, или тепърва ще се сблъсквате с тази фаза от живота си.

Още преди една жена да влезе в ролята на майка, съзнанието ѝ прожектира кадри от бъдещето, преминали обработка с филтъра на фантазията и оптимизма. Редуват се идилични картини на спокойни разходки, тихи игри, блажени семейни моменти, които някой е запечатал на лента – първо зъбче, първи стъпки, първи клас и т.н. И тогава, като юмрук, се стоварва онова заплашително „Ще видиш ти, като родиш!“, което майки ветерани, опитни съседки, добронамерени приятелки и още куп други жени, чието мнение никой не е искал, повтарят като (де)мотивационна реч при всеки удобен случай.

ще видиш ти като родиш

Фразата се е превърнала в теорема номер 1 на майчинството – каквото и да си мислиш за този етап от живота, още нищо не си видял. Като майка на 3 деца художничката Неда Малчева обаче се е нагледала на всякакви куриозни случки и ги обобщава в първата си книга – „Ще видиш ти, като родиш!“.

От вълненията по време на бременността през сложните въпроси в първите дни след раждането, когато се чувстваш като неподготвен ученик на изпит, до емоциите, които се вихрят с разрушителна сила на детската площадка – тук ще откриете всичко, което трябва да знаете на тема какво е да си родител.

Неда МалчеваС неподправено чувство за хумор Неда Малчева разказва за суеверията, които разклащат увереността и на най-аналитичните мами, рисува (буквално и преносно) различните лица на една майка с всички отличителни черти и смело се впуска в спорната тема за кърменето. Редом със забавното обаче Неда Малчева не се притеснява да коментира и сериозното. На страниците на „Ще видиш ти, като родиш!“ тя говори за безсънните нощи и умората, за уроците по търпение, което всяко дете преподава на своя родител, за депресията и съмненията, които понякога се вмъкват като сянка в ежедневието на една майка.

Пъстра, ярка, грабваща вниманието и безкрайно забавна също като своята авторка, книгата показва нагледно, че майчинството има много цветове и не е нито само розово, нито пък скучно сиво. То си е цяла палитра от нюанси. Какви? Ще видите!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара