До 2021 г. през курсовете на Емилия Белчева са преминали над 50 000 души. Някои вече гушкат дълго чаканите си деца, други са забравили за здравословните проблеми, трети нямат болки в тялото и живеят в лекота и хармония със себе си, станали са по-добри или по-спокойни.

След като през живота си чува многократно “Това е невъзможно”, “Няма смисъл”, “Нормална травма, ще свикнеш с нея” и още много, Емилия започва да търси знание, което да изцели нея и близките й. Началото на това пътешествие е, когато тя е едва на 13 години, в седми клас. През годините преминава през много перипетии, но вярата, че всичко е в нейните ръце и никой не може да й каже какво може и какво не, дали е нормално или не, я държи. И така постига всичко, което е днес.

Емилия Белчева корица Жената днесФотограф КОСТАДИН КРЪСТЕВ – КОКО, Грим  ЕЛИЗА ПОПОВА Гардероб Колекция Hollywood Glam на дизайнер София Борисова ROMANTIKA FASHION LUXURY STORE

Започва работа на 14 години – отчита парното и топлата вода на един от големите квартали в Бургас – това я учи да общува. От 5 до 11 клас тича с кучето си всяка сутрин от 4 до 6:30 часа и така излекува краката си. От първи клас учи руски и английски, а от трети – програмиране и графичен дизайн. Всеки ден тренира минимум по два часа, като преминава през различни видове танци (спортни, народни, модерен балет), участва в много състезания по брейк. През годините тренира над 20 вида спорт като степ аеробика, спининг, боди пъмп, пилатес, йога, аеро йога и др., като взима различни сертификати и замества понякога преподавателите си.

На 19 години завършва курсове за козметика и различни видове терапии – пресотерапия и лимфен дренаж, антицелулитни масажи, руски и немски практики, точкови масажи, медотерапия и др. Отваря свой салон.

На 21 г. става обучаващ козметик и създава първия си спа център. Продължава с различни обучения за лифтинг процедури на лице и тяло, изготвяне на хранителни режими по няколко методики. Има известни клиенти – руският певец Дима Калдун и други популярни и богати руснаци от Москва и Санкт Петербург, които идват в България заради нейните терапии.

Емилия Белчева корица Жената днес

През годините, и съчетавайки методиките, които е изучила, създава своя: „Събрах всички парчета от пъзела и го сглобих”, казва Емилия Белчева. Тя се убеждава, че лицето, тялото, кожата, стойката са само следствие на случващото се вътре в нас.

Междувременно завършва обучения по изправителна биомеханика и ражда две деца. През 2017 г. решава, че ще затвори спа центровете. Отказва да “замазва положението”  с козметика и процедури и предизвикана от Юли Тонкин, който я пита, дали осъзнава какво знае и каква сила е това и на колко много хора може да помогне ако започне да работи онлайн, а не само на живо, тя решава да промени всичко. Започва да води семинари из цяла България и написва 3 книги („Регенерация”, Шокиращо поелзна книга”  и Дневникът на една щастлива бременна”).

Емилия Белчева

През 2015 г., след раждането на втората си дъщеря и опитвайки се да коригира своите изкривявания, съчетава всички знания, които има и създава собствена спортна система –  SEMMA. Нейният спорт става фурор – премахва разширени вени, стяга обиколките, изправя стойката, стартира регенерацията и подпомага работата на сърцето, разтоварва нервната система, детоксикира, повишава либидото и още много. И не само е полезен, но и забавен. Много жени се шегуват с нея, че ако спрат да идват, ще се разведат, защото откакто тренират, връзките им цъфтят.

Разбирайки, че не може да се клонира и да огрее навсякъде, Емилия патентова SEMMA и започва да обучава треньори. Нейната мечта е да създаде едно огромно семейство от треньори по SEMMA, които да помагат на хората, както го прави тя.

Едновременно започва да прави и групи за изготвяне на хранителни режими. Тя е против диетите. Вярва, че не трябва да се дава една диета за всички, а всички да се научат как сами да си правят индивидуална диета.

През 2020 г., след няколко маратона за свързване на психиката и физиката в едно, след безброй курсове по цветотерапия, мандалотерапия, констелации и психологични практики, Емилия издава първите две книги от поредицата с арт терапии – “Моят вътрешен свят” и “В търсене на себе си”. Те са отговор на това, че над 95% процента от заболяванията са породени от липса на приемане на себе си, самокритичност и най-вече липса на любов към себе си. Едната книга е за възрастни, а другата е насочена към децата. Това са практики, с които Емилия се сближава все повече и със своите деца. А резултатите и отзивите от книгите надминават очакванията й!

През 2021 г. Емилия организира онлайн маратон със самия Марк Де Турк, който работи на световно ниво с известни личности като Том Круз и Уил Смит.

През май 2022 г. премиера направи новата й книга, озаглавена „Бъди господар на тялото и емоциите си“.

Емилия Белчева

Емилия вярва, че никой не може да ни направи здрави. Книгата може да ни даде нужните знания, но всичко зависи от нас самите. Никой не може да ни направи щастливи, единственият, който има тази сила, сме ние самите. Нейното мото е: „Грижи се за себе си, заради себе си“.

Вие сте доказателство, че мечтите се случват. Казват ви, че не можете да имате деца, а имате две. Че не трябва да спортувате, за да не се парализират краката ви, а патентовате собствен спорт. Как го правите?

През живота ми съм чувала много пъти „Не“, но е въпрос на личен избор дали ще се съгласим с това. Имам клиенти, които са се примирили и живеят с това „Не“, докато не се срещнем. И тогава става магията. Важно е ние в какво вярваме, а не в какво вярват другите за нас.

Преминавате през много изпитания докато постигнете хармония и баланс в живота си. Точно заради тези изпитания създавате SEMMA. Как се роди идеята за този спорт?

До 24-годишна бях тренирала над 20 различни спортове. По някои бях инструктор, по други ходих на състезания, трети бяха просто хоби. Видях как всеки спорт има свои силни и слаби страни. Когато родих малката си дъщеря, засилих проблем в таза от първото раждане и от пункцията на гръбнака ми от детството. Не можех да се изправя от седеж. Тогава ми казаха, че е нормална щета от бременността и ще остана така. А аз исках да върна тялото си обратно, но да имам време и за семейството си, а не да съм само на легло. И създадох спорт, който съчетаваше всичко нужно – психика и физика в едно. През 2021 г. получих патент за SEMMA.

Помогнали сте на над 50 000 жени да намерят себе си и да влязат бързо във форма. Каква е причината жената в днешно време да е с изкривен гръбнак, наднормено тегло и да няма самочувствие?

Опитът й да се впише в очакванията и нормите на другите. С идеята жената да е супер силна, да може всичко, да не казва „Не” и да си мълчи, се получава така, че в един момент в желанието си да угоди на всички, губи себе си. Става сутрин и вижда едни чужди очи в огледалото, чуждо тяло, чужд живот, който не иска, но не знае как да си го върне. Следва постоянното отлагане с думите „защото“ и „когато“, без да осъзнава, че животът тече и никой не може да го върне. И в един миг, когато дойдат при мен, ми казват: „Не знам как се случи.“

Истината е, че тялото ни е огледало на случващото се вътре в нас – на нашата душа. Килограмите, заболяванията, изкривяванията – това са скритите в нас вина, тъга, гняв. Проблемите със щитовидната жлеза са неизказваното. Изкривените рамена напред показват колко грижи има една жена. И докато не се свържат със себе си и не чуят вътрешния си глас, докато не се погрижат за емоционалното, менталното и емоционалното си тяло едновременно, жените скачат само от крайност в крайност.

Емилия Белчева корица Жената днес

Помагате и на много жени да забременеят. Ще разкриете ли каква е тайната?

Нямам тайни, всичко подробно е описано в книгата ми „Дневникът на една щастлива бременна“. Не осъзнаваме колко влияят емоциите, козметиката, храната, движението, дишането, препаратите и всичко, което ни заобикаля. Ако направим корекция само в една сфера, резултат няма. Но когато променим всички заедно, чудото се случва. Семейства с по 7-8 години опити ин витро, днес гушкат своите бебета, променили навиците и рутините си. Като подчертавам, че много от тях забременяха напълно нормално, качиха само по 7 кг за цялата бременност и родиха нормално. Масажът с топка, който също патентовах, помага много за това. Мускулите и водата в телата ни имат памет. И ако имаме проблеми с гръбнака, ако тялото е гладно на клетъчно ниво, ако имаме много стрес, то биологично е по-важно да оцелеем ние, а не да продължим рода.

Вашите първи клиентки са известни рускини – лекари, актриси, съпруги на известни спортисти. Самата Вие получавате многократно предложения да работите и живеете в Москва и Санкт Петербург. Какво ви отказа?

Обичам България. Пътувах много като малка на разменни начала и никоя страна не ме накара да поискам да остана там. Макар много хора да не я харесват, аз обожавам България. Виждам свободата, която ни дава, усмихнатите хора, топлото отношение, прекрасната природа, вкусната храна. Не бих ги заменила. Моето място е тук. Може да отида на почивка в екзотична страна, но искам да се върна обратно у дома. Дори и сега работя на английския пазар и с хора от цял свят, но от България.

Когато сте бременна с втората си дъщеря, Вие качвате едва 7 кг, как постигнахте това?

С много лекота и удоволствие. Успях да преработя емоционалния глад, да кодирам в съзнанието си, че ще кача само 7 кг, коригирах навиците си и си позволих да изпитвам огромно удоволствие от самата бременност. С първата си дъщеря още не знаех какво правя, бях в паника, слушах всеки какво ми говори, какво е редно и кое не. Тренирах до седмия месец и качих 14 кг. С втората вече слушах себе си и качих 7 кг. Откакто написах книгата си за бременни, всички прочели я споделят същото. А най-хубавото е, че на излизане от болницата вече са със старите си килограми.

А появата на първата Ви дъщеря е една приказка с щастлив край.

Когато разбрах, че съм бременна, отидох при няколко лекари и всички ми казаха, че е извънматочна бременност и трябва да я прекъсна до 24 часа, иначе има опасност за моя живот. Прибрах се, казах на Ивайло новината и отидох в спалнята. Седнах и започнах да си говоря с бебето. Знаех, че е момиче и й разказах каква съм аз, какъв е баща й, какво ще правим заедно, ако избере да бъде част от нашето семейство. Разказвах с толкова щастие и вълнение, сякаш вече се беше случило. Накрая завърших с това, че изборът е неин и ще я обичам каквото и да избере. На следващия ден ме приспаха за лапароскопия, но като се събудих ми казаха, че тя е там, където трябва. И до днес тя взима сама всичките си решения и съм много горда с нея.

Емилия Белчева

Книгите Ви не спират да се продават. В момента сте абсолютен хит. Трудно ли бе началото за Вас?

Когато копнееш и гориш за нещо, не виждаш трудности. Приемаш ги просто като част от пътя. Никога не съм си мислила да се откажа. Ако ме питаш дали съм се лишавала от нещо, о да! От много неща – сън, здраве, връзка, приятели, храна, почивка, финанси…, но всичко изглеждаше нищожно в сравнение с постигането на целта ми. Аз вярвам, че моята мисия е да удължа живота на хората, да помагам  на жените да забременяват и раждаемостта да нарасне, да ги върна към себе си и да намаля заболяванията. Да върна жената към връзката й с дивото в нея, към интуицията й, чуването на вътрешния й глас. От години виждам резултатите и много се гордея с тях. Започнах да правя това като хоби преди 16 години, като постепенно се превърна в начин на живот и не бих променила нищо, защото всичко си е заслужавало.

Какво можем да научим от книгата „Регенерация“?

Това е книга, родена от въпроса след края на най-големите семинари: „Това има ли го някъде написано! Беше толкова полезно, но не можах да си запиша всичко!“ Направих я първоначално като наръчник, към който да се връщат след семинара и да си припомнят наученото. Тя ни учи как да регенерираме физическото си тяло. Да свалим излишните килограми, да се преборим със заболяванията и да се върнем към себе си. Тя е готова и структурирана стъпка по стъпка, кое след кое и как да правим. Факторите, влияещи на нашата красота и здраве. Който е приложил наученото сваля до 16 години метаболитна възраст. Това са годините на нашето тяло, а не свещичките на тортата. Жени на по 65 г., след прилагането стават на 28 г. Започват да слушат музика със слушалки и да си танцуват, вървейки по улицата. Чувстват се живи.

„Шокиращо полезна книга“ е най-продавана до този момент. Какво в нея докосна толкова читателите?

Това са 88 теми, предадени по много лесен и разбираем начин. В нея читателите се запознават с мен. Всяка тема е различна и интересна. Например какви видове колаген има, защо имаме суха кожа, защо имаме акне, какво правят захарта и брашното, коя е полезната сол, какво да правим с потта и пърхота. Видове целулит и как лесно да го махнат. И още много женски хитринки. Но може би най-много се харесва, защото четейки я те кара да се чувстваш специална. Това е книга, която докато ти говори за бръчки, подсъзнателно те мотивира за промяна и я започваш неусетно.

Емилия Белчева

„В търсене на себе си“ и „Моят вътрешен свят“ са доста интересни и иновативни книги. Успя ли българското семейство да вкара в домовете си „мандалите“ и да промени живота си по този начин?

Да, при това доста успешно. Мандалите се използват в психологията от много години за анализ, терапия и лечение. Исках да намеря начин, при който жените да могат да опознаят себе си, да открият истинските си желания и копнежи. Да преработят стари травми и блокажи, стари задържани емоции и да открият целия си потенциал. И то, докато се забавляват. В един от английските ми маратони бях дала домашни на тази тематика и всички майки бяха във възторг. Казаха, че са открили друг път към себе си и семействата си. Как сега разбират по-добре децата си. Това ме накара да тествам още малко и да създам двете книги – една за мама и една детска. Днес дори този проект е надграден с мандали за оцветяване, гравирани върху дърво. Уникален подарък за всеки, който после се превръща в красива картина за стена. Те са ресурсни мандали за зареждане с женска енергия, даващи силата на стихиите, както и сет за отваряне и активация на седемте чакри.

„Дневникът на една щастлива бременна“ е може би най-големият подарък за жените, които имат проблем със забременяването. Как дойде идеята за тази книга?

Един ден бях на площадка с децата и си казах, че искам да направя курс за това. Взех един лист и написах 10 теми. След това започнах да водя семинари по тях. Интересът от болниците не закъсня и ме поканиха да водя лекции в МБАЛ „Черноморска” в Бургас. Постепенно осъзнах, че няма как да бъда в крак с термина на всяка жена и всяка се интересуваше от различна тема в различен момент. Не смогвах със семинарите и реших, че ще напиша книга. Книга, която да обхваща от 6 месеца преди забременяването, как да изчистим тялото и да го подготвим за бременност, до шестата година на детето – как да имаме стойностна кърма, какви обувки да изберем, как да няма колики, как да спи непробудно и спокойно нощем, как да не качим килограми, развитие на фината моторика и още много.

Новата ви книга „Господар на тялото и емоциите си“ е коренно различен проект от предходните. На какво ще ни научи тя?

Как да сътворим живота, за който мечтаем. Това не е книга, която се чете. Това е книга, която се изживява. Тя ни показва пътя към себе си, когато не можем да познаем собственото си отражение.  Когато не знаем какво искаме, когато нищо не ни носи радост, когато се чувстваме зациклили в сивото и скучно ежедневие. Когато усещаме, че реагираме на момента, а не сме искали. Тя съчетава курса ми „Господар на тялото и емоциите“ заедно с още шест. След тях всички казват едно и също: „За пръв път усетих мекотата на завивките, чух песента на птиците и видях красотата в изгрева. Днес видях себе си!“. Всеки ден започва със споделяне: „Осъзнах…“ и завършва с „Благодаря ви, момичета!“. Всеки се губи някъде по пътя, някои по-рано, други по-късно. Важното е да се върнем в себе си, защото само тогава можем да творим собствената си съдба – такава, каквото копнеем да бъде. В тази книга също така показвам как да формулираме желания и как да ги сбъдваме.

Емилия Белчева корица Жената днес

Facebook Twitter Google+

0 Коментара