Несъмнено с идването на топлото време в главата ни се започва да се прокрадва мисълта за почивка на море. Всеки туроператор има разнообразни предложения и лесно можете да намерите подходящите места за вашия отдих. Тук има няколко идеи за летни екскурзии до места с хубаво море, красиви плажове и добри оферти с all inclusive предложения в почти всеки хотел. В редовете по-долу ще се опитаме да ви дадем полезна информация, с която да си помогнете при избора на лятна почивка. Посъветвайте се и с вашия туроператор за подходящо място за вашата изгодна почивка.

туристическа агенция Ekvator.bg

Кога се ходи на почивка в Тунис

Туристическият сезон в Тунис продължава от май до октомври. През другите месеци от годината курортите не са особено активни, повечето хотели на работят, а тези които работят – поевтиняват значително. През зимата хората посещават мястото заради чистия морски въздух и добрите СПА центрове, с които курортът разполага. Можете да разгледате предложенията за обиколка на града както в пакет за двама, така и опции за семейна обиколка. 

Времето в Тунис е почти африканско. Казваме почти, защото нощите могат да бъдат прохладни, което помага да понасяме жегата сравнително по-лесно. По-ранните туристи посещават курорта още през април, защото всичко цъфти и е изключително красиво за разходки. Освен това, цените през април са доста по-бюджетни, а нощите по-прохладни. Вашият туроператор ще ви насочи кога е най-добре да планирате вашата екскурзия до там.

Какво предлагат офертите за почивка в Бодрум?

Бодрум е изключително популярен курорт дори за местните жители. Перлата на Егейското крайбрежие предлага невероятни плажове и изключително добри хотели, което гарантира една ползотворна почивка. 

Ако обаче вместо да лежите на някой плаж, предпочитате разходките, то курортът има и интересни забележителности, които можете да посетите. Проверете вашия туроператор какви опции за разходки предлага. Ето и някои места, които със сигурност си заслужава да посетите:

  • Известните мелници от 18-ти век – гледката тук е вълшебна и определено няма да ви остави безразлични. Определено е прекрасно предложение за разходка. 
  • Замъкът на Свети Петър – крепостта е частично реконструирана и има доста интересни неща, които да разгледате. Можете да си закупите билет и да разгледате това емблематично за курорта място. 
  • Пазар в Бодрум – ако искате да усетите местния колорит и суматоха, пазарът определено е мястото, което задължително да посетите. 
  • Старият град – бели къщи, големи кактуси, интересна архитектура. Не пропускайте да се разходите дотам през вашата почивка, защото със сигурност има какво да се види.

Добре е да знаете, че през свещения месец Рамадан намирането на места е изключително трудно, защото голяма част от турските жители предпочитат спокойствието на този курорт. Вашият туроператор навярно е наясно с това, но все пак е добре да го имате предвид. 

Остров Сардиния през лятото

Остров Сардиния се намира в Средиземно море на запад от Апенинския полуостров. Почти всеки туроператор предлага почивка дотам, така че разгледайте добре различните оферти. В Сардиния преобладава планински терен, а в източната част планините доближават морето. Лятото е топло и сухо и ще можете да прекарате страхотни слънчеви дни на незабравимите плажове, които островът предлага. 

В северната му част се намира един от най-елитните курорти, а именно Коста Смералда известен още като Изумруденият бряг. Един от най-красивите плажове на острова е Кала Мариолу. Той се намира на брега на залива Оросей и се различава от другите по цвета на камъчетата, покриващи плажа. Южният бряг на Сардиния е рай за любителите на гмуркането, тъй като недалеч от брега, на дъното на морето лежат няколко потънали кораба. Не забравяйте да попитате вашия туроператор за интересни летни оферти, защото дестинацията определено си заслужава.

На плаж в Албания

Албания все повече нашумява сред предложенията на всеки уважаващ се туроператор. Страната предлага избор между две красиви морета, а именно Адриатическо и Йонийско. Тук можете да намерите както красиви каменисти плажове, така и широки пясъчни ивици. 

Най-предпочитаните са тези в южната половина на страната и определено си заслужава да наемете кола, с която да можете да разгледате по-голяма част от тях. Албания определено е добър избор за вашата почивка и вашият туроператор ще ви помогне да си изберете най-доброто място.

Какво да видим на остров Корфу?

Корфу, известен още като Керкира, се намира в сърцето на Адриатическо море и е част от Йонийските острови. Според мнозина най-популярната атракция на Корфу е неговия Стар град, където са концентрирани основните исторически забележителности. Особено внимание заслужава дворецът на Свети Михаил и Свети Георги, който е построен през 19-век и в момента съхранява обширна колекция от произведения на изкуството. 

На острова, освен невероятно красиви плажове, има и изключително интересни крепости и музеи, които определено ще спечелят вниманието ви. Най-добрият плаж, според местните, се намира на западния бряг на острова в близост до град Пелекас. Той предлага дълга златиста ивица и множество интересни водни атракции. Разпитайте вашия туроператор за предложенията, които може да ви отправи за остров Корфу, защото определено е чудесно място за почивка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара