Сдружение „Безопасни детски площадки“ събира екип за изграждане на модерно и раздвижено пространство за учене на открито в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“, в район Подуяне, София, на 28-29 май.

класна стая на открито

Проектът предоставя прекрасна възможност на учениците да споделят знания и преживявания  в „класна стая“ от палети с екран, който може да им служи както за презентации, така и за кино под открито небе в задния двор.

„Събираме поне 10 ДОБРОВОЛЦИ, с които да изградим пространството през предстоящия уикенд. От нас материалите, от вас и нас – труда и щастието да направим нещо ново и хубаво за учениците и децата от квартала. Ще има всичко нужно, за да ни върви работата!“, призовават от сдружението.

класна стая на открито

А на 30 май, от 13 часа, ни канят на демо урок в новата класна стая и на представянето на Наръчник с добри практики от ученето на открито от преподаватели и експерти от цяла България „Уча на открито, защото е вдъхновяващо, творческо и забавно“. Те са приложени в част от училищата и детски градини, включени в първата онлайн карта на тези споделени места за обучение в онлайн платформата – https://uchanaotkrito.bg/.

Класната стая, наръчникът и платформата са част от  проект „София учи на открито“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2021 от Сдружение „Безопасни детски площадки“, в партньорство с район „Подуяне“.

Можете да се регистрирате за участие в доброволческата акция  с имейл на адрес: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, като отбележите деня, когато можете да се включите, до 26 май вкл.  За демо урока – вход свободен, с регистрация по имейл.

https://uchanaotkrito.bg/

https://www.facebook.com/uchanaotkrito

https://www.facebook.com/events/1173663226710023

https://www.facebook.com/events/413957740310945

Сдружение безопасни детски площадки

Гражданска инициатива за безопасни детски площадки

safeplaygrounds.sofia@gmail.com

http://safeplaygrounds.bg/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара