С Били Кобъм, Игор Уилкокс, Салвадор Собрал, Джордж Кейбълс, Гергьо Борлай и още много други, български и световни имена ще бъде отбелязани 25 години джаз в Банско. Вече  четвърт век Банско е домакин на най-големия джаз фестивал у нас.

От 6-ти до 13-ти август Банско ще празнува. Банско джаз фестивал ще продължи осем дни и ще обхване два уикенда. Програмата на фестивала е впечатляваща и включва изпълнители от голямата световна джаз сцена.

Освен, че е домакин на най-стария и най-дългия джаз фестивал Банско има амбицията да представи програма на световно ниво за българската джаз публика.

Тази година на сцената на Банско джаз фестивал в творчески проекти, специално създадени за публиката на фестивала ще се срещнат: арменската певица Арпи Алто – с  Любомир Денев и Венцислав Благоев;

Дафна Леви от Израел – с барабаниста Asaf Sarkis, Великобритания и българските музиканти Венцислав Благоев, Михаил Иванов;

триото Soulcrane от Германия ще бъдат на сцената с виртуоза на саксофона – Димитър Льолев, а Христо Вичев ще свири с триото на Живко Петров.

В настоящото издание на фестивала дневната сцена за Млади таланти се разраства и в Джаз Академия с изпълнителите от голямата сцена. Така

младите таланти

ще имат възможността да почерпят знания и опит от големи имена от българската и световна сцена. На изпълненията на младите изпълнители ще може да се насладим в Градския парк на Банско, всеки фестивален ден от 11 ч. Джаз дните ще продължават с дневни семейни игри, пак в парка, в целия град ще звучи джаз за следобедно кафе с програмата „Джаз в града“, за да подгрее публиката за звездните изпълнения на голямата сцена.

Вечерните концерти в осемте фестивални дни са с начален час 20:00 часа, което позволява по-лесното планиране за посетители от различни краища на България.

Мотото на Банско джаз фестивал е „Всички в джаза! Всички в Банско!“ и това не е само мото, но и обещание.

Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фест www.banskojazfestival.bg или на страницата във Facebook – www.facebook.com/BanskoJazz.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара