Няма по-велика красота от красотата на природата. Няма и нещо по-величествено от нея. Със съпруга ми винаги сме били привърженици на това да отидеш на почивка сред природата, независимо от временните неудобства, с които може да се сблъска човек.

къмпинг градина

Затова и тази година избрахме да къмпингуваме – но не как да е, а като „бели хора“, както се казва. Не че не можехме да се съобразим за няколко дни с лишения, но решихме че с малкия ни син ще имаме нужда от някои удобства като хубав матрак, стени и други малки неща. Спряхме се на „Къмпинг Градина“, защото през последните години чуваме блестящи отзиви за мястото, а мисълта за модерно къмпингуване беше нещо, което искрено ни съблазняваше. И определено не останахме разочаровани.

къмпинг градина

„Къмпинг Градина“ е едно наистина магическо място на нашето Черноморие, където може да се насладите на красива и непокътната природа, върху която са кацнали красиви морски къщички, плажни хамаци, люлки и екзотични палми, които допълват

цялостната бохемска морска атмосфера,

за която само сме си мечтали.

къмпинг градина

Още с пристигането си в къмпинга бяхме впечатлени от спокойствието, което цареше. За пръв път можехме да останем сами с мислите си и да се насладим на релакс, на прекасния обширен и чист плаж и на кристално синьото море.

За нашата почивка избрахме бунгало на първа линия на плажа с две спални, за да е максимално удобно за нас и за сина ни. А още щом се настанихме, веднага след като отворих вратата към верандата и пред мен се разкри невероятната морска гледка, бях решена, че ще посрещам всяка сутрин с йога на плажа и вдишване на йодните пари. Това и направих и трябва да си призная – чувството да започнеш деня си по такъв идеален начин е предпоставката за една прекрасна почивка, която искаш да продължи дълго време.

къмпинг градина

Няма нужда да събираш багажа с йога постелките, защото с излизането от бунгалото стъпваш на копринено мекия пясък. За разлика от други плажове, крайбрежието на „Къмпинг Градина“ е достатъчно широко и разполага с много свободни места за уединение, където по всяко едно време на деня можеш да се отдадеш на физическите си и духовни занимания. Аз избирах сутрин, защото исках да съчетая йогата с посрещането на деня.

Вечерите посвeщавахме също на плажа – в разходки, разговори и танци под звездите. Опознахме звездния небосвод, намерихме малката и голямата Мечка – а с тях си създадохме и няколко други съзвездия, защото заедно на това място се чувствахме като създатели.

Толкова безкрайни, свободни и силни.

Цялата лятна почивка премина като миг. Верандата на бунгалото ни се превърна във второто най-любимо място след плажа, а удобствата в кухнята и барбекюто на терасата ни накараха да се почувстваме като вкъщи.

къмпинг градина

Това беше нашето морско вкъщи, пошегува се малкият ни син и поиска да се връщаме отново и отново. А неговото любимо място в къмпинга се очерта сърф училището в комплекса, където всеки следобед с баща му експериментираха и опитваха различни морски спортове, докато аз с наслада ги гледах отдалеч и прелиствах книга, която бях взела от плажната библиотека на къмпинга.

Кулинарните изкушения в къмпинга също не бяха никак малко. Бива ли другояче? Пиците в пицарията ни станаха любими, а бийч барът в комплекса се вписва идеално в цялостната бохемска концeпция, като й придава по-модерно и съвременно излъчване – такова, каквото витае в целия къмпинг.

къмпинг градина

Истинско удоволствие и истински морски оазис сред природата – така бихме описали нашето преживяване в „Къмпинг Градина“. Дните минаха като секунда, а на тръгване си обещахме, че ще се върнем пак и от същия този плаж пред нашето морско вкъщи ще намерим съзвездията, които заедно създадохме, благодарение на къмпинга.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара