“Хората в България са много динамични, напредничави и духовни”. Това са думите на  световноизвестния хуманитарен лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар, във връзка с повода му за посещението в България на 29 юли. Гурудев идва у нас, за да стимулира тази положителна енергия с голямо събитие със специална беседа и групова медитация, която да допринесе за мира.

“България определено може да играе много важна роля за постигането на световния мир. Но знаете ли, преди да донесем мир навън, трябва да донесем мир вътре в нас. Има толкова много хора, които са отчаяни, които са в депресия, много искат да извършат самоубийство. Така че трябва да променим тази ситуация. Трябва да се постараем цялото ни население да има стабилно психично здраве и хората да са много щастливи отвътре.”

България е една от първите държави в Европа, които  Шри Шри Рави Шанкар посещава след началото на пандемията – време, в което все още лекуваме съзнанието от кризата и последиците ѝ.

Специалното събитие „Шесто чувство“ ще се състои на 29 юли от 19:00 ч. в киноцентър „Бояна” и ще включва беседа и медитация водени от Гурудев. Преди главното събитие, ще има различни активности, като йога занятия, аюрведа семинари, работилници за рисуване с къна, многообразие от вегетарианска храна и напитки, интересни книги и йога аксесоари.

“Всички ние излъчваме вибрации. И когато се чувстваме добре, излъчваме положителни вибрации, когато се чувстваме негативно, излъчваме отрицателни.

Какво прави медитацията –

променя негативната вибрация в положителна. И не само това, тя помага да се прояви истинският ти Аз, който е вътре в теб, който всъщност си ти” са думите на популярният духовен лидер, който използва случая на преобладаваща положителна енергия на наша територия, за да усили доброто влияние в световен план.

Шри Шри Рави Шанкар e роден през 1956 г. (като Рави Шанкар Ратам) в Индия и е съвременен духовен водач и световно признат радетел за мир, както инициатор на образователни, хуманитарни и благотворителни проекти по цял свят.

Основател е на международните хуманитарни организации – фондация „Изкуството да живееш“ и Международна асоциация за човешки ценности. Създал е дихателна техника, наречена „Сударшан Крия“, която премахва стреса и токсините на физическо, умствено и емоционално ниво и подобрява здравето, като използва

специални ритми на дишане.

Шри Шанкар е почетен гражданин на редица държави, номиниран е за Нобелова награда за мир. След неговата намеса, Колумбия постига социален мир. Гурудев е почетен гост и лектор на някои от най-важните конференции в света, включително на ООН, Европейския парламент и много други.

В програмите на Изкуството да живееш в България са участвали над 100 000 души в над 40 български града, в това число деца, студенти, служители на фирми и държавни институции. Фондация Изкуството да живееш работи активно вече близо 15 години в затворите в България, преподавайки курсове за освобождаване от стреса както на лишени от свобода, така и на служителите.

Сега е организатор на едно от най-вълнуващите събития за общността, интересуваща се от йога, медитации и духовност – „Шесто чувство“, на 29 юли, от 17:00 ч., в киноцентър „Бояна”.

Повече информация за събитието: www.srisri.bg. Повече информация за Изкуството да живееш: www.artofliving.org.  Повече информация за Шри Шри Рави Шанкар: www.srisriravishankar.org

Facebook Twitter Google+

0 Коментара