Единственият начин да развиете уменията си за цигулка е чрез практика. Има толкова много да се научи и толкова много различни начини да се научиш да свириш на цигулка. Ще трябва да поддържате целенасочена концентрация по време на уроците си по цигулка, за да си позволите да се развиете възможно най-бързо.

По пътя си към професионален музикант вие сте единственият, който може да попречи на вашия напредък. Нека да разгледаме някои начини, по които можете да се научите да свирите на цигулка и да постигнете мечтите си да станете цигулар.

Трябва ли да изберете курс за цигулка онлайн или у дома?

Има много начини да се научите да свирите на цигулка, но най-популярните са: да се учите онлайн, да се учите чрез безплатни ресурси и уроци или да следвате по-традиционния път и да имате частни уроци с инструктор по цигулка чрез лични срещи.

Всяка от опциите има своите плюсове и минуси. Посоката, която най-накрая ще изберете, ще зависи главно от вашите цели за вас и музиката ви. Ако искате да станете професионален музикант, определено трябва да учите по други начини, освен ако просто искате да се научите да свирите на цигулка като хоби.

Нека разгледаме по-отблизо някои от начините, по които можете да се научите да свирите на цигулка, и да се приближим една крачка към живота като музикант.

Предимства и недостатъци на онлайн уроците по цигулка

Това е много ангажираща форма на обучение, защото получавате достъп до световния учител по цигулка, като работите онлайн и можете да изберете всеки, където и да е по света, да стане ваш учител. При условие, че и двамата имате стабилна интернет връзка, готови устройства за Wi-Fi и висококачествени микрофони и камери, ще можете да имате успешни уроци.

Ползи от обучението по цигулка онлайн

Можете да научите навсякъде, с когото и да изберете.

Можете да записвате своите уроци и да ги преглеждате отново толкова често, колкото искате.

Отличен начин за изучаване на музикална теория и практика в специфични области.

Недостатъци на обучението по цигулка онлайн

Не е толкова добро за  начинаещи,  тъй като те ще се нуждаят от повече практическа подкрепа.  Трябва да имате отличното оборудване. Лесно е за учителя да пропусне малките навици, които  развивате.

Предимства и недостатъци на уроците по цигулка чрез самообучение

Когато търсите „научете се да свирите на цигулка“ онлайн, получавате не по-малко от 41 000 000 резултата. Можете да гледате милиони видеоклипове от музиканти, които споделят всичко – от това как да запазите струните като начинаещ, до това как да свирите на концерт. Налични са безплатни музикални бележки за каквато песен се сетите, безплатни електронни книги, които могат да ви научат за музикалната теория, или популярни сайтове и общности, където можете да интегрирате себе си и собствените си учебни съчетания.

Ползи от изучаването на цигулка чрез самообучение

Страхотно за музиканти и ентусиасти от средната класа.

Трябва да бъдете дълбоко мотивирани, защото отнема време, за да се научите да свирите на цигулка.

В интернет има много безплатни материали, които могат да подкрепят вашето обучение.

Недостатъци на самообучението

Не е толкова добър за ученици с ниско ниво на самодисциплина.

Твърде предизвикателно за начинаещи или много млади ученици.

Липсата на насоки може да насърчи лошите навици.

Предимства и недостатъци на частните уроци по цигулка

Частните уроци по цигулка са традиционният път, по който повечето цигулари избират да поемат. Не само защото частните учители по цигулка имат по-добра репутация. Да се ​​научиш да свириш на цигулка не е само как да използваш струната и струните си, за да произведеш най-добрия звук.

Ако сериозно искате да станете цигулар, трябва да обедините всички аспекти на талантлив музикант.

Включва вашата стойка, поставяне на пръсти, четене на музикални ноти, как да държите цигулката и струните, настройка на цигулката, грижа за цигулката и много други точки, на които да обърнете внимание.

Ползи от преподаването на цигулка насаме

Отличен вариант за ученици от всички възрасти

Учителите могат да коригират вашата стойка, разположение и грижи за цигулката.

Учителят може да ви помогне да се отървете от лошите навици.

Източник: https://www.muzikalen.bg/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара