Вечният проблем на човечеството – вана или душ? Всеки от нас беше изправен пред това трудно решение. Може би няма да ви дам готов отговор, защото изборът зависи от индивидуалните ни предпочитания и възможности. В настоящата статия ще ви дадем малко информация, която ще ви помогне да вземете правилното решение.

Размер на банята – очакванията спрямо реалността

Основният критерий, който ще ни помогне да вземем решение, е размерът на банята. Ако имаме малка баня, където всеки свободен сантиметър си струва златото, трябва да изберем душ. Това ще отнеме много по-малко място и благодарение на това ще можем да управляваме по-добре останалото пространство. Вярно е, че на пазара има малки вани, които могат да се адаптират към всеки интериор, но това комфортът ли искаме? Вероятно не.

Предимствата и недостатъците на душ

Душът предлага комфорт и удобство при използване. Половин квадратен метър пространство е достатъчен за поставяне на малка кабина. Несъмнено си струва да се обърне внимание и на икономическия аспект. Използвайки душ, ние спестяваме консумация на вода и с непрекъснато нарастващите разходи това може да бъде решаващ аргумент за нас.

Освен това бързият душ често е единственото правилно решение преди работа или между работа и среща с приятели, особено ако имаме малко време. Недостатъкът на душ кабината може да бъде нейната безупречна чистота. Въпросът е, че душ е по-трудно да се поддържа перфектно чист и хигиеничен, отколкото вана. Всички петна и ивици са по-видими в кабината, отколкото във ваната.

Вана – предимства и недостатъци

Ваната от своя страна е най-доброто решение за хора, които обичат да се отпуснат в ароматна баня след натоварен ден. Ваната ви позволява да вземате терапевтични и разкрасителни вани. Благодарение на добавки под формата на масла, помага за облекчаване на болките в костите и ставите.

Ако имаме деца вкъщи, ваната също ще бъде по-добро решение от душа. Освен това, правилно подбран за интериорния дизайн на банята, той ще създаде невероятна атмосфера, предоставяща възможност за успокоение и релакс. Тук си струва да се подчертае, че ваната е по-лесна за поддържане в чистота, отколкото душ кабина. Ако обаче искаме да запази безупречния си вид, трябва да помним за правилната грижа.

Решения 2 в 1

Напоследък решенията 2 в 1 са много модерни. Имам предвид вани с екран. Това решение е много практично. Всеки декоратор и интериорен дизайнер ще признае това. Вани с параван ще ни позволят да се изкъпем дълго и в същото време ще ни позволят да вземем бърз душ. В допълнение към ваната с параван, на пазара има и други интересни алтернативи, като душ кабина със седалка.

Източник: https://www.keramo-bg.com/vani-ceni

Facebook Twitter Google+

0 Коментара