Фондация „Изкуството да живееш“ (Art of Living) организира летни лагери за деца и тийнейджъри, по време на които те се учат на дружелюбност, уважение към себе си, родителите и учителите си, справят се с предизвикателства и участват в занимателни игри. Програмата се ръководи от специално обучени и квалифицирани инструктори на „Изкуството да живееш“. Освен основните водещи на лагера, на всеки пет деца има по един възрастен обучен асистент, като се обръща индивидуално внимание на всяко дете.

Спрямо възрастта на децата, лагерите са разделени в три групи:

  • от 2 до 7 клас децата участват в ART Excel лагер;
  • от 8 до 12 клас тийнейджърите участват в YES! лагер,
  • младежите от 18 до 21 години участват в YES!+ лагер.

Програмата по време на  лагерите на децата е изцяло запълнена от сутрин до вечер с упражнения, динамични игри, забавление с музика и танци, творчески дейности и обучение в развитие на човешки ценности като помагане на другите, поемане на отговорност за себе си и за останалите, приемане на предизвикателствата в живота с усмивка, дружелюбност, уважаване на себе си, родителите и учителите си.

В днешно време става все по-трудно децата да бъдат откъснати от електронните устройства, но по време на детските лагери на „Изкуството да живееш“ на децата не им остава време за тях. И макар да им е трудно в началото, след първия ден те изцяло се потапят в динамичното ежедневие. Децата, които са преминали лагерите на „Изкуството да живееш“, са много по-устойчиви психически на емоционалните предизвикателства в живота, те са много по-отговорни, по-усмихнати и по-осъзнати.

Датите на провеждане на лагерите, както и информация за цени и записване, можете да откриете на сайта на фондацията.

Фондацията „Изкуството да живееш“ или Art of Living, е най-голямата международна, неправителствена, образователна и хуманитарна организация с идеална цел, която изпълнява програми в над 155 страни. Oснована е през 1981 г. от Шри Шри Рави Шанкар с идеята за създаване на общество без стрес и без насилие.

Константин Драгов е първият български инструктор към Международна организация „Изкуството да живееш“. По професия е строителен инженер. Завършил е магистратура в Калифорнийския университет в Бъркли, но неговото призвание да преподава техники за личностно развитие. От 2003 г. насам преподава курсовете по йога, дихателни техники и медитация, като до момента над 10 000 души са преминали през тях.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара