Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал „Приятели“, е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават днес американските медии, цитирани от Франс прес.

Според в. „Лос Анджелис Таймс“ актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис.

Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия Те Ем Зет, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие.

Чандлър бе зевзекът, острият и находчив ум в „Приятели“, но още тогава започват неговите проблеми с алкохола и наркотиците. Печели по 1 млн. долара на епизод. Никога не създава стабилна връзка и преминава от една криза към друга.

Преди една година Матю Пери разкри как сериалът „Приятели“ му е помогнал да пребори зависимостта си от наркотиците. Актьорът разказа в телевизионното шоу „The View“, че е искал да бъде известен, но славата го е разочаровала.

„Разбира се, благодарен съм за всичко, което се случи. Снимките ми помогнаха в битката с алкохола и дрогата. Когато човек си каже, че има работа със страхотни колеги, не може да изпие 17 питиета предната вечер. Сключих сделка със самия себе си – никакво пиене и дрога по време на снимки.“

Матю Пери описа битката си с наркотиците в книгата „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing“ („Приятели, любовници и голямото страшно нещо“).

Актьорът каза пред сп. „Пийпъл“, че е щастлив да бъде жив след перфорация на дебелото черво в резултат на употреба на дрога. „Бях на командно дишане. Това означава, че машината поддържаше сърцето и белите ми дробове.“ Пери каза още, че шансовете му за оцеляване са били едва 2%.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара